Ιδού ο εμπρηστής… στύλος της ΔΕΗ!

Ένας…  στύλος της ΔΕΗ ήταν κατά πάσα πιθανότητα η αιτία που προκάλεσε την πυρκαγιά στο Νταού Πεντέλης, το απόγευμα της Δευτέρας 23/7/2018, η οποία επεκτάθηκε εν συνεχεία, με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα στον Νέο Βουτζά και στο Μάτι! Στην εκτίμηση αυτή,  σύμφωνα  με αποκλειστικές πληροφορίες του star.gr , προσανατολίζονται έμπειροι αξιωματικοί του  Πυροσβεστικού Σώματος και της ΕΛ. ΑΣ. που έχουν στη διάθεσή τους όλα τα απαραίτητα στοιχεία, όπως και  μαρτυρίες  κατοίκων.

Οι αποκλειστικές φωτογραφίες του star.gr δείχνουν τον στύλο της ΔΕΗ και πεσμένο καλώδιο στο σημείο της πυρκαγιάς, εκεί  από όπου εκδηλώθηκε και στη συνέχεια εξαπλώθηκε (στη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη και Καραϊσκάκη) και επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις για την πραγματική αιτία  της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η έναρξη μιας φωτιάς αποκαλύπτεται ότι οφείλεται στο δίκτυο διανομής του ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και για την μεγάλη περσινή φωτιά στον Κάλαμο αυτή θεωρείται ότι είναι η πιθανότερη αιτία της.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση,  σε στύλο του ηλεκτρικού ρεύματος έχει αποδώσει την έναρξη της πυρκαγιάς και ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης. 

Το αν υπήρξαν –  σε συνδυασμό με τη συγκεκριμένη αιτία –  και άλλες εστίες πυρκαγιάς,  οι οποίες βοήθησαν στην ταχεία εξάπλωσή της  φωτιάς στο Νταού Πεντέλης, είναι φυσικά αρμοδιότητα των διωκτικών και δικαστικών αρχών να το αποφανθούν ή όχι.  Γεγονός είναι όμως ότι αρκετές φορές η αιτία μιας καταστροφής είναι πολύ πιο απλή από σενάρια συνομωσίας και διόλου ασύμμετρη…

ΣΧΟΛΙΑ