Θεσσαλονίκη: Τι οδήγησε στο φονικό του 45χρονου ιδιοκτήτη ψητοπωλείου

Είπε στον 32χρονο ότι θα τον απολύσει και εκείνος μετά του επιτέθηκε με τα τρία αδέλφια του

Η αναγγελία της απόλυσης στον 32χρονο ντελιβερά ήταν η αιτία που έχασε τη ζωή του το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου ο 45χρονος ιδιοκτήτης ψητοπωλείου, στην οδό Βασιλίσσης Όλγας, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ιδιοκτήτης του καταστήματος και ντελιβεράς είχαν συχνά καυγάδες για διάφορα ζητήματα. Ένας από αυτούς σημειώθηκε λίγο νωρίτερα από την ώρα του φονικού μεταξύ των δύο αντρών. Ο 32χρονος ντελιβεράς έφυγε από το ψητοπωλείο και αργότερα επέστρεψε σε αυτό μαζί με τα τρία αδέλφια του, ηλικίας 37, 20 και 17 ετών, με εμφανή τη διάθεση να προκαλέσουν φασαρία. Μάλιστα, τα αδέλφια του ντελιβερά είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Όταν τα τέσσερα αδέλφια μπήκαν στο ψητοπωλείο επιτέθηκαν στον 45χρονο ιδιοκτήτη και άρχισαν να τον χτυπούν σε διάφορα σημεία του σώματός του, μπροστά στα έντρομα μάτια πελατών αλλά και εργαζομένων στο κατάστημα. Ο 20χρονος είχε μαζί του και μαχαίρι, με το οποίο χτύπησε τον 45χρονο στο θώρακα και στην κοιλιά.

Αμέσως μετά τα τέσσερα αδέλφια έφυγαν από το ψητοπωλείο και κινήθηκαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις στη Θεσσαλονίκη. Στην αστυνομία σήμανε συναγερμός και μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 20χρονο στην περιοχή της Τούμπας, ενώ ο 17χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Αθήνα.

Ο 32χρονος ντελιβεράς παρουσιάστηκε μόνος του στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και συνελήφθη, ενώ αναζητείται ο 37χρονος αδελφός τους.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συναυτουργία» και παράβασης του Νόμου «Περί όπλων».

Ο 45χρονος ιδιοκτήτης του ψητοπωλείου μεταφέρθηκε αρχικά στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο και αμέσως μετά στο νοσοκομείο Παπανικολάου, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών άφησε την τελευταία του πνοή.

 

ΣΧΟΛΙΑ