Θεσσαλονίκη: Μπλόκο σε αλβανικό κύκλωμα εμπορίου ναρκωτικών

Είχαν στήσει αυτοσχέδιο εργαστήριο νόθευση και επανατυποποίησης ναρκωτικών ουσιών

Ενα μεγάλο χτύπημα σε κύκλωμα ναρκωτικών, το οποίο εμπορεύονταν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από την Αλβανία εξάρθρωσαν οι Αρχές με τη βοήθεια του σκύλου «Άις». Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, αρχηγικό μέλος του κυκλώματος αποτελούσε ένας 41χρονος Αλβανός, ο οποίος οργάνωνε τη μεταφορά από την Αλβανία και τη διακίνηση στην Ελλάδα και κυρίως στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης ποσοτήτων κοκαΐνης, ηρωίνης και κάνναβης. Τα υπόλοιπα μέλη είχαν ως ρόλο την απόκρυψη-αποθήκευση και διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.

Το απόγευμα της Πέμπτης (16.10) στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. και του αστυνομικού σκύλου «Άις» της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος, συνελήφθησαν επ΄αυτοφώρω  ο 41χρονος αρχηγός του κυκλώματος και ένας 30χρονος ημεδαπός έπειτα από παράδοση στον τελευταίο ποσότητας κοκαΐνης συνολικού βάρους 94 γραμμαρίων για την περαιτέρω διακίνησή της.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία στην περιοχή του Κορδελιού όπου διαμένουν οι υπόλοιποι Αλβανοί-μέλη του κυκλώματος, τρεις εκ των οποίων εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οχτώ δέματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 9 κιλών και 145 γραμμαρίων, 11 δέματα ηρωίνης βάρους 6 κιλών και 306 γραμμαρίων, χρηματικό ποσό άνω των 4.500 ευρώ, προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών και κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις.  Παράλληλα οι αρχές εντόπισαν και κατάσχεσαν ένα αυτοσχέδιο εργαστήριο νόθευσης και επανατυποποίησης ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΣΧΟΛΙΑ