Θεσσαλονίκη: Εικόνες καταστροφής από την κακοκαιρία (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Αυτοκίνητα καλύφθηκαν από τα νερά και λάσπη – Κάτοικοι αναγκάστηκαν να ανέβουν στις ταράτσες

Αποκαλυπτική είναι η εικόνα την επόμενη μέρα από το πέρασμα της κακοκαιρίας στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, με δεκάδες πλημμυρισμένα σπίτια και κατεστραμμένα αυτοκίνητα.

Στην περιοχή Ανθοκήπων, το ρέμα υπερχείλισε, με αποτέλεσμα σε πολλά σημεία των δρόμων, το οδόστρωμα στις άκρες να έχει υποχωρήσει και να έχουν δημιουργηθεί λακκούβες.

Λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, μάλιστα, κάποιοι κάτοικοι αναγκάστηκαν να ανέβουν στις ταράτσες προκειμένου να προστατευθούν από τα ορμητικά νερά. Αυτοκίνητα καλύφθηκαν από τα νερά, παρασύρθηκαν ενώ ένα κατέληξε σε αυλή σπιτιού.

Αυτοκίνητο κατέληξε σε αυλή σπιτιού:

3_183
2_215

Οι πυροσβέστες πραγματοποίησαν από χθες το βράδυ εννέα διασώσεις ανθρώπων, κυρίως στην περιοχή της Ευκαρπίας, που αφορούσαν στην απομάκρυνσή τους από σπίτια και τη μεταφορά τους σε ασφαλή σημεία.

Οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι το ρέμα Καραϊσκάκη, έχει να καθαριστεί πολλά χρόνια και κάθε φορά που έκαναν αιτήματα στο δήμο και στην περιφέρεια ο ένας πετούσε το μπαλάκι στον άλλον για το ποιος είναι υπεύθυνος για τον καθαρισμό του, χωρίς να τελικά όπως αναφέρουν να γίνει καμία παρέμβαση.

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί ξεκίνησε η απομάκρυνση των φερτών υλικών.

Εικόνες καταστροφής από την κακοκαιρία:

p2
p1
p4

 

p5
6_75
5_99

Δείτε βίντεο από την καταστροφή που άφησε πίσω η κακοκαιρία στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης:

Στο Ωραιόκαστρο τα σημαντικότερα προβλήματα στη Θεσσαλονίκη

Από την καταιγίδα που ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης στην Θεσσαλονίκη τα μεγαλύτερα προβλήματα δημιουργήθηκαν στην περιοχή του Ωραιόκαστρου.

Δύο άτομα και ένας σκύλος εγκλωβίστηκαν σε μονοκατοικία στην Ευκαρπία όταν λόγω της πλημμύρας κατέρρευσε τοίχος με τους πυροσβέστες να στήνουν επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό τους.

Καταστράφηκαν περιουσίες από υπερχείλιση ρέματος – Κάτοικοι ανέβηκαν στις ταράτσες για να σωθούν

Τα ορμητικά νερά ενός ρέματος, που υπερχείλισε, πλημμύρισαν τουλάχιστον τέσσερις κατοικίες στην οδό Καραϊσκάκη, πλησίον της αερογέφυρας της Σταυρούπολης.

Ο τοίχος μίας μονοκατοικίας κατέρρευσε. Οι κάτοικοι των σπιτιών ανέβηκαν στις ταράτσες προκειμένου να προστατευθούν από τα ορμητικά νερά.

Όπως δήλωσαν κάτοικοι της περιοχής στο Thestival.gr είναι η τρίτη φορά τα τελευταία 10 χρόνια που βλέπουν τα σπίτια τους να πλημμυρίζουν και τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

Στο σημείο μετέβη ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικές που απεγκλώβισε δύο άτομα από ταράτσα όπου είχαν εγκλωβιστεί.

Δείτε φωτογραφίες του Thestival.gr:

th3
the1

 

the2
the4


Εκατοντάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική

Προβλήματα δημιουργήθηκαν και στην Περιφερειακή Οδό, όπου αρκετά σημεία του δρόμου είχαν πλημμυρίσει όσο και στον Λαγκαδά.

Συνολικά η Πυροσβεστική δέχθηκε περίπου 150 κλήσεις και προχώρησε στη διάσωση εννιά συνολικά ατόμων σε τρεις περιπτώσεις και σε 17 αντλήσεις υδάτων μέχρι στιγμής.

Οι περισσότερες κλήσεις στην πυροσβεστική έγιναν από περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης, όπου και υπήρξαν σοβαρά προβλήματα από τη βροχόπτωση.

ΣΧΟΛΙΑ