Θεραπευτήριο Σκαραμαγκά: Διαμαρτυρία… με γεμιστά από τους εργαζόμενους (ΦΩΤΟ)

Για την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην περίθαλψη των ατόμων με ειδικές ανάγκες

Οι εργαζόμενοι του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Δυτικής Αττικής (Αγία Βάρβαρα) μαζί με τα μέλη του συνδικαλιστικού τους οργάνου, την ΠΟΕΔΗΝ, πραγματοποιούν συγκέντρωση στην πύλη του θεραπευτηρίου για την ανάδειξη των τρομακτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην περίθαλψη των ατόμων με ειδικές ανάγκες, από την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση, στο πλαίσιο στασης Εργασίας που πραγματοποιούν από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.

Με σύνθημα: «Με ντομάτες γεμίστες δεν φτιάχνει η πρόνοια» και με φωτογραφία της Θεανώς Φωτίου να κρατά ένα ταψί γεμιστά η ΠΟΕΔΗΝ έχοντας στήσει ένα τραπέζι που έχει πάνω συμβολικά ένα ταψί με γεμιστά, μπωλ με ελιές και φέτα τυρί στηλιτεύει τη σχετική δήλωση που είχε κάνει το 2015 η υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Τα προβλήματα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μετά την καταγγελία γονέων για «έξωση» 30 ατόμων με αυτισμό από το θεραπευτήριο Σκαραμαγκά και τη μεταφορά τους σε άλλες ακατάλληλες δομές, με κίνδυνο την ίδια τη ζωή τους, όπως καταγγέλλουν γονείς.
Σε αυτές τις δομές όπως στο πρώην Λοιμωδών, που έχει μετατραπεί σε Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Δυτικής Αττικής όπου μεταφέρθηκαν οι περισσότεροι εκ των «30», αφενός φιλοξενούνται άποροι και ηλικιωμένοι, που δεν μπορούν να αντιληφθούν τις ειδικές ανάγκες των ατόμων με αυτισμό και αφετέρου, δεν υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό, με τραγική συνέπεια να εφαρμόζονται μέθοδοι προηγούμενων δεκαετιών, όπως δέσιμο των παιδιών με ιμάντες στα κρεβάτια.

Η ΠΟΕΔΗΝ στηρίζει την κινητοποίηση των εργαζομένων και χαρακτηρίζει ως «κόλαση» τις συνθήκες περίθαλψης και εργασίας στις 38 Προνοιακές Μονάδες Περίθαλψης της χώρας και όχι μόνο στο Σκαραμαγκά έως την μεταφορά ή στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων της Αγίας Βαρβάρας. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος με δηλώσεις του τόνισε ότι το προσωπικό πριν τη κρίση ήταν 5.500 άτομα , 4.000 παρέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, και σήμερα είναι περίπου 2.600 άτομα».

ΣΧΟΛΙΑ