Η μακεδονική παράδοση στο επίκεντρο του αθηναϊκού ενδιαφέροντος!

Η μακεδονική παράδοση της περιφερειακής ενότητας Ημαθίας θα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, από το μεσημέρι της Παρασκευής (13 Οκτωβρίου), έως το απόγευμα της Κυριακής , στο Ζάππειο, στην καρδιά της πρωτεύουσας.
 
Περισσότεροι από 30 εκθέτες θα συμμετέχουν στο τριήμερο τουριστικών, πολιτιστικών και γαστρονομικών διαδρομών της Ημαθίας στην έκθεση ‘Imathia Quality -IQ’.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις ιδιαίτερες πτυχές του πολιτισμού της Ημαθίας, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, o αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, Κώστας Καλαϊτζίδης.

« Η σκέψη όλων των συνδιοργανωτών του Imathia Quality είναι σε αυτό το τριήμερο, να προβληθεί ο πλούσιος πολιτισμός της Ημαθίας, συνδυαζόμενος με την γαστρονομία μας, η οποία θα περιέχει και συνταγές που γεύτηκαν ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Αριστοτέλης στην κοινή τους πορεία στο Γυμνάσιο της Μίεζας».

«Θα προσφέρουν στους επισκέπτες μας το περίφημο ξινόμαυρο κρασί μας, σε συνδυασμό με μοσχαρίσιο κρέας, καθώς η περιοχή παράγει το 75% της εγχώριας παραγωγής, αλλαντικά, αρωματισμένα, παλαιωμένα τυριά και άλλες πολλές γευστικές εκπλήξεις» είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Στην έκθεση ‘Imathia Quality -IQ’, όπως επισήμανε ο κ. Καλαϊτζίδης θα μαγειρέψουν με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα διάσημοι σεφ της χώρας, ενώ θα παραβρεθούν εκλεκτοί προσκεκλημένοι, όπως δημοσιογράφοι που ασχολούνται με το χώρο του τουρισμού και της γευσιγνωσίας, καθώς και διευθυντικά στελέχη των μεγάλων ξενοδοχείων της Ημαθίας.

«Στις συνεδρίες του Imathia Quality θα προβληθεί ο αρχαιολογικός πλούτος μας, οι Αιγές, η Μίεζα, η Βυζαντινή Βέροια, αλλά και η Ημαθία ως τουριστικός προορισμός τεσσάρων εποχών», σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης και εκτίμησε ότι «θα είναι η απαρχή αντίστοιχων προβολών σε μεγάλες εκθέσεις του εξωτερικού, αφού η Ημαθία υπήρξε το μοναδικό μέρος του κόσμου, όπου συνυπήρξαν οι δυο μέγιστοι της ανθρωπότητας, ο Αλέξανδρος και ο Αριστοτέλης».

Την έκθεση συνδιοργανώνουν στο Ζάππειο Μέγαρο, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-Π.Ε. Ημαθίας με τους Δήμους Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας, το Επιμελητήριο Ημαθίας, την ΑΝ.ΗΜΑ. και την Ένωση Ξενοδόχων Ημαθίας.

Πηγή: Real News – Κοινωνία

ΣΧΟΛΙΑ