«Ηταν επαγγελματική απόφαση» για τον Μπαρτζώκα να γυρίσει στον Ολυμπιακό

«Δεν είναι τίποτα το ίδιο»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για την απόφασή του να επιστρέψει στον Ολυμπιακό, τονίζοντας ότι «Δεν έφυγα με τον καλύτερο τρόπο, ήρθα με πολύ καλύτερο».

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο νέος προπονητής του ΟΣΦΠ:

Για την επιστροφή του στον Ολυμπιακό: «Δεν είναι τίποτα το ίδιο. Δεν είναι τα ίδια πρόσωπα στην ομάδα. Μόνο στα γραφεία είναι ίδια πρόσωπα, αλλά το ότι είδα γνωστά πρόσωπα και φίλους με χαροποιεί. Υπάρχουν τρεις ίδιοι παίκτες (σ.σ. Σπανούλης, Πρίντεζης, Παπανικολάου). Κι εγώ δεν είμαι ίδιος. Στη ζωή όλα αλλάζουν. Δεν έφυγα με τον καλύτερο τρόπο από τον Ολυμπιακό ενώ τώρα ήρθα με πολύ καλύτερο… Δεν είναι ίδιοι όπως τότε και σίγουρα ούτε εγώ είμαι ίδιος σε σχέση με πέντε χρόνια πριν. Στη ζωή όλα αλλάζουν, είναι μια νέα πραγματικότητα».

Για τις δυσκολίες που υπάρχουν και αν είναι περισσότερες σε σχέση με την πρώτη φορά: «Τότε ο Ολυμπιακός ήταν πρωταθλητής Ελλάδας και Ευρώπης. Τώρα δεν είναι καλά και καταλαβαίνετε ότι το έργο μου να πάει καλύτερα είναι πιο εύκολο. Η απόφαση μου να γυρίσω δεν ήταν συναισθηματική αλλά επαγγελματική! Ήταν μια πρόταση που δεν μπορούσα να αρνηθώ. Κατά τη γνώμη μου πολύ ελκυστική σε όλες τις παραμέτρους της… Ο Ολυμπιακός παραμένει ένα τεράστιο brand name κι εξακολουθεί να είναι ένας σύλλογος όπου ο καθένας θέλει να δουλέψει. Είμαι πολύ χαρούμενος αλλά πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε για μένα και να επικεντρωθούμε στην ομάδα».

Όσον αφορά τον τρόπο που αποχώρησε από τον Ολυμπιακό και την υποδοχή που περιμένει από τον κόσμο των Πειραιωτών: «Στα Βαλκάνια και πιο συγκεκριμένα στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, ξέρετε πολύ καλά ποια είναι τα συναισθήματα και ποιες είναι οι αντιδράσεις. Όταν γυρίσαμε μετά την Ευρωλίγκα είχε 20.000 κόσμο στο πάρκινγκ και κι εγώ… έφυγα στο ίδιο πάρκινγκ. Είμαι προετοιμασμένος για τα ακραία συναισθήματα αποθέωσης, αγάπης και το αντίθετο. Σε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός πρέπει να είσαι έτοιμος για όλα».

Για το υλικό που έχει στη διάθεσή του: «Το υλικό της ομάδας απεικονίζεται στη βαθμολογία. Στη EuroLeague παίρνεις ό,τι αξίζεις. Όλοι είναι πολύ καλύτεροι απ’ όσο έχουν δείξει έως τώρα και ατομικά και ομαδικά. Θέλουμε να βάλουμε μερικούς πολύ συγκεκριμένους κανόνες για να παίξουμε καλύτερα. Δεν έχω το υλικό που έχω διαλέξει, αλλά πρέπει να δουλέψω με αυτό. Πρέπει να προσαρμοστώ, πρέπει να πείσω κι εγώ τον εαυτό μου. Πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο το επόμενο ματς, από το να σκεφτόμαστε έναν αριθμό νικών. Αυτή τη νοοτροπία θα έχουμε εγώ και οι συνεργάτες μου, με αυτόν τον τρόπο θα δουλέψουμε. Θα είμαι για δυόμιση χρόνια εδώ, πρέπει να κοιτάμε μόνο το επόμενο ματς. Στο τέλος θα δούμε τι θα καταφέρουμε. Ο Ολυμπιακός έχει… ορίζοντα την επόμενη προπόνηση και πρέπει να δούμε σιγά-σιγά τι θα κάνουμε».

ΣΧΟΛΙΑ