Ζάκυνθος: «Ξαναγεννήθηκα» είπε ο πατροκτόνος μετά το φονικό

«Μας έβαζε το τουφέκι στο κεφάλι, βίαζε την αδελφή μου»

Το έγκλημα στη Ζάκυνθο συγκλόνισε τη χώρα. Ένας συνταξιούχος ταχυδρόμος βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του «γαζωμένος» από κυνηγετικό όπλο. Δράστης της δολοφονίας ο 26χρονος γιος του θύματος. Μετά τη σύλληψη αποκαλύφθηκε η ζοφερή πραγματικότητα. Όπως κατήγγειλε ο 26χρονος πατροκτόνος ο πατέρας του τους κακοποιούσε συστηματικά για χρόνια.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν όταν σύμφωνα με τον δράστη αποκάλυψε ότι ο πατέρας του βίαζε την 10χρονη αδελφή του, που είχε χάσει πριν από χρόνια τη μητέρα της και ζούσε με τον συνταξιούχο ταχυδρόμο. Τότε θόλωσε και αποφάσισε να τιμωρήσει τον 70χρονο για όσο κακό είχε προκαλέσει σε εκείνον, τα αδέλφια και τη μητέρα του.

«Αδελφέ μου, ξαναγεννήθηκα»

Τον 26χρονο στήριξε εξαρχής η Ζάκυνθος. Ο πατροκτόνος δέχθηκε στη φυλακή επίσκεψη από τα μέλη της οικογένειάς του που βρίσκονται στο πλευρό του και αποκαλύπτουν τη φρίκη που όπως υποστηρίζουν έζησαν εξαιτίας του 70χρονου ταχυδρόμου.

«Ο Αλέξης είναι πάρα πολύ ήρεμος. Όταν πήγα στα κρατητήρια να τον δω, μου είπε με ανακούφιση: “Αδελφέ μου, ξαναγεννήθηκα”. Το εννοούσε. Δεν έχει μετανιώσει ούτε στιγμή γι’ αυτό που έκανε, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στη φυλακή, αναφέρει στη Real News ο ετεροθαλής αδελφός του 26χρονου πατροκτόνου στη Ζάκυνθο, επιβεβαιώνοντας την επί σειρά ετών κακοποίηση που δεχόταν αυτός και τα αδέλφια του από τον «βάρβαρο» όπως τον χαρακτηρίζει, πατριό του.

Έχοντας περάσει άσχημα παιδικά χρόνια, γεμάτα θλίψη και οργή, οι δυο τους είχαν μετακομίσει τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα. Οι οικονομικές δυσκολίες όμως ανάγκασαν τον Αλέξη να επιστρέψει στο νησί προκειμένου να αναλάβει τη λειτουργία του ψητοπωλείου, που αποτελούσε οικογενειακή επιχείρηση.

Αυτή όπως φαίνεται ήταν η αρχή του τέλους στη σχέση του με τον πατέρα του, ο οποίος στο παρελθόν εργαζόταν ως ταχυδρόμος.

«Έβλεπα ότι ο Αλέξης ήταν στεναχωρημένος. Ότι κάτι τον βασάνιζε. Δεν μιλούσε όμως ποτέ. Αυτό το κακό έχει ο αδελφός μου. Τα κρατούσε μέσα του. Τελικά δεν άντεξε», λέει ο Τάσος που βρίσκεται στο πλευρό του αδελφού του και της οικογένειάς του από την πρώτη στιγμή.

«Βίαζε την αδελφή μου»

Ο ίδιος περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα τις μέρες που έζησε στο σπίτι του πατριού του, στο οποίο αναφέρεται συχνά χρησιμοποιώντας τη λέξη «φυλακή». «Όλα αυτά που λέγονται ότι μας χτυπούσε είναι αλήθεια. Εμένα δεν με έχει πειράξει σεξουαλικά, σε αντίθεση με τη μεγάλη μου αδελφή, που έχει ήδη καταθέσει στον εισαγγελέα ότι είχε δεχθεί σεξουαλική κακοποίηση. Ό,τι είπε ο Αλέξης είναι αλήθεια. Ήταν πάρα πολύ βίαιος. Ζήλευε παθολογικά τη μητέρα μου. Δεν μπορούσε να βγαίνει από το σπίτι. Ήταν βάρβαρος. Δεν μπορούσαμε όμως να μιλήσουμε. Πολλές φορές μας είχε βάλει την καραμπίνα στο κεφάλι και απειλούσε να μας σκοτώσει. Οι ξυλοδαρμοί ήταν καθημερινό φαινόμενο» ομολογεί ο Τάσος.

Όταν άκουσε τον Αλέξη να καταθέτει ότι ο πατριός του είχε κακοποιήσει και τα δύο ανήλικα παιδιά, 9 και 10 ετών, ζωντάνεψαν ξανά οι εικόνες του παρελθόντος.

«Ο αδελφός μου δεν είχε πει τίποτα. Ήξερα όμως ότι η μόνη επαφή που είχε με τον πατέρα του ήταν προκειμένου να βλέπει τα δύο ανήλικα ετεροθαλή αδέλφια του από τον τελευταίο γάμο του.

Κάποια στιγμή, όμως, το κοριτσάκι του εξομολογήθηκε ότι ο πατέρας της την κακοποιούσε σεξουαλικά. Τότε ξεχείλισε το ποτήρι για τον Αλέξη. Σκέφτηκε ότι τόσα χρόνια έκανε τα ίδια σε μας. Μάλιστα μετά τον πρόσφατο θάνατο της μητέρας των παιδιών, την επιμέλεια είχε μόνο ο πατριός μου. Αυτό τον τρέλανε», εξηγεί ο Τάσος και αποκαλύπτει ότι εκτός των άλλων, ο αδελφός του δεχόταν απειλές. «Άρχισε πάλι να τον απειλεί ότι θα τον σκοτώσει, Όχι μόνο αυτόν, αλλά και τη μάνα μου. Όλους μας. Του έλεγε να φέρει τη μάνα μου και την αδελφή μου στο σπίτι του. Ο Αλέξης πιέστηκε και έφτασε σε αυτό το σημείο».

Η «κραυγή» της μάνας

«Θέλω να βγω και να φωνάξω ότι το παιδί μου είναι αθώο», λέει φανερά φορτισμένη από τα όσα έχουν συμβεί η μητέρα του Αλέξη και του Τάσου, Μαρία, που ξεχειλίζει από θυμό.

«Έχω πολλά μέσα μου, πολλά. Και εκείνο το παιδί έχει πολλά μέσα του για να φτάσει σε αυτή την κατάσταση. Πήγαινε στα αδελφάκια του και όταν ερχόταν στο σπίτι μου έλεγε: “Μάνα είμαστε συνένοχοι”. Ένιωθα τύψεις. Στο παρελθόν υπήρχαν καταγγελίες αλλά δυστυχώς δεν έγινε τίποτα. Μας απειλούσε. Φοβόμουν για τα παιδιά μου. Για τη ζωή μας. Την τελευταία φορά που με απείλησε και έβαλε το τουφέκι στο κεφάλι μου, μόλις ξημέρωσε έφυγα από το σπίτι μια για πάντα. Πήρα τον Αλέξη – τα άλλα παιδιά ήταν σε συγγενείς – και έφυγα. Ακόμα όμως και που χώρισα, φοβόμουν ότι θα μας έκανε κακό. Έλεγε συνέχεια: “Δεν το έχω σε τίποτα να δώσω ένα σμπάρο στη Μαρία και στον Σάββα”, τον σύζυγό μου. Ακόμα φοβάμαι» λέει η πρώην γυναίκα του ταχυδρόμου και μητέρα του Αλέξη.

Περιμένοντας τον ιατροδικαστή

Οι έρευνες συνεχίζονται προς όλες τις κατευθύνσεις και σύμφωνα με πηγές εμπλεκόμενες στην υπόθεση, σε αντίθεση με τα όσα υποστήριξε ο δράστης και οι οικογένειά του, δεν υπάρχουν προς το παρόν ενδείξεις για σεξουαλική κακοποίηση των δύο ανήλικων παιδιών.

Ωστόσο εκκρεμεί η εξέταση των παιδιών από ιατροδικαστή στην Αθήνα, η οποία αναμένεται να συνεισφέρει σημαντικά στο να αποκαλυφθούν οι πραγματικές διαστάσεις της υπόθεσης. Στο στόχαστρο των αρχών πάντως έχει μπει και η κινητή και ακίνητη περιουσία του 70χρονου.

Παράλληλα οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες τόσο του Δήμου όσο και παλαιότερα της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης δεν είχαν λάβει ποτέ καμία καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση παρά μόνο για άσκηση σωματικής και ψυχολογικής βίας. Τα παιδιά, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Φιλοξενούνται προς το παρόν από τη θεία και τη νονά της 10χρονης, ενώ παράλληλα έχουν κινηθεί οι διαδικασίες προκειμένου να αναληφθεί η επιμέλεια τους και να εξασφαλιστεί η συνέχεια της ζωής τους με ασφάλεια. Μάλιστα, μέχρι την περασμένη Παρασκευή δεν γνώριζαν για τη δολοφονία του πατέρα τους από τον ετεροθαλή αδελφό τους.

Με πληροφορίες από Real News

ΣΧΟΛΙΑ