ΕΥΑΘ: Ασφαλές το νερό που τροφοδοτεί τη Θεσσαλονίκη

Καθησυχάζει η Εταιρία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη ρύπανση που εντοπίστηκε σε δεξαμενή του διυλιστηρίου πόσιμου νερού της πόλης, κάτι που προκάλεσε την παρέμβαση του προϊσταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Η ΕΥΑΘ, με ανακοίνωσή της, ενημερώνει πως τα δείγματα που μετρήθηκαν το Σάββατο (13/01) έδειξαν πως το νερό είναι ασφαλές, εντός των ορίων που θέτει ο νόμος στις παραμέτρους.

Παράλληλα, αναφέρει «συνεχίζεται η λήψη δειγμάτων νερού από συνεργεία της Διεύθυνσης Υγιεινής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Εταιρίας τόσο κατά μήκος της διώρυγας που μεταφέρει το νερό του Αλιάκμονα στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης όσο και στους ταμιευτήρες των φραγμάτων της ΔΕΗ από τους οποίους τροφοδοτείται η εγκατάσταση, σε εφαρμογή της εισαγγελικής έρευνας για τον εντοπισμό της ρύπανσης στα επιφανειακά ύδατα του Αλιάκμονα».

«Οι δειγματοληψίες και μετρήσεις», όπως σημειώνεται σχετικά, «θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες».

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, επισκέφθηκε το Σάββατο την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της ΕΥΑΘ, καθηγητή Γιάννη Ν. Κρεστενίτη και τα στελέχη της επιχείρησης για τα μέτρα που έχουν ληφθεί ήδη από την εμφάνιση του προβλήματος.

Η εταιρία διευκρινίζει ότι «η δεξαμενή Δ2, που επανέρχεται σε σειρά δημοσιευμάτων, αφορά σε επιφανειακό νερό του Αλιάκμονα και βρίσκεται στην είσοδο του διυλιστηρίου, ενώ σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγχέεται με τη δεξαμενή Δ3 που τροφοδοτεί με νερό, επεξεργασμένο πλέον, το Πολεοδομικό Συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

«Το επεξεργασμένο από την εγκατάσταση νερό που τροφοδοτεί την πόλη πληροί όλα τα απαραίτητα όρια που η ισχύουσα νομοθεσία επιβάλλει», καταλήγει.

Πηγή: Real News – Κοινωνία

ΣΧΟΛΙΑ