Εργατικό Κέντρο Αθήνας: Καταδικάζει την επίθεση στον Ελληνοαυστραλό τουρίστα

Την επιτυχία της απεργίας των εμποροϋπαλλήλων, χθες Κυριακή (16 Ιουλίου) επισημαίνει, σε δήλωσή του στο, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Ο Γιώργος Μυλωνάς, ταυτόχρονα, καταδίκασε οποιαδήποτε βίαιη συμπεριφορά ενάντια σε όποιον επιχείρησε να ψωνίσει τη χθεσινή ημέρα της κινητοποίησης, με αφορμή το περιστατικό της επίθεσης που δέχτηκε από κουκουλοφόρους, όπως κατήγγειλε Ελληνοαυστραλός τουρίστας το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας επειδή έκανε αγορές στα καταστήματα.

Στη δηλωσή του ο επικεφαλής του ΕΚΑ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρει:

«Η χθεσινή κυριακάτικη απεργία των εμποροϋπαλλήλων είχε μεγάλη επιτυχία και η συντριπτική πλειονότητα των εμπορικών καταστημάτων του κέντρου παρέμειναν κλειστά. Οι πολίτες που αποφάσισαν να ψωνίσουν Κυριακή ήταν ελάχιστοι και αυτό απαντά στην ανάγκη του νόμου για άνοιγμα 32 Κυριακών, όταν ούτε οι οχτώ είναι απαραίτητες και δεν προσφέρουν σε τίποτα ούτε στον τουρισμό, ούτε στην οικονομία της χώρας.

Η νίκη των εργαζομένων δε μπορεί να αποπροσανατολίζεται από μεμονωμένα περιστατικά βίας υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, που ούτε πρέπει, ούτε μπορούν να ταυτίζονται με τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων. Αυτό που ενώνει και κερδίζει τις συνειδήσεις όλων, είναι το σύνθημα «ΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ»».

Πηγή: Real News – Κοινωνία

ΣΧΟΛΙΑ