Επεισόδια έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων

ΦΒΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων μεταξύ αναρχικών και αστυνομίας. Στο δικαστήριο οδηγήθηκαν νωρίτερα οι δύο συλληφθέντες για την τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» ώστε να απολογηθούν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΝΤ1, οι αναρχικοί μετέβησαν στα δικαστήρια ώστε να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στους δύο συλληφθέντες.

Αμέσως, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε χρήση δακρυγόνων και όλοι απομακρύνθηκαν από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Η ένταση σημειώθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου απολογήθηκαν οι δυο κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» που συνελήφθησαν το Σάββατο μετά από μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής. Σε συμπαράσταση των δύο κατηγορουμένων βρέθηκαν από το πρωί έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων περίπου 50 αλληλέγγυοι, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα και περίμεναν την ολοκλήρωση της απολογίας των δύο φερόμενων ως μελών της Οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Την ώρα που οι αστυνομικοί ετοιμάζονταν να βγάλουν τους δύο κατηγορούμενους, επικράτησε ένταση και σημειώθηκαν επεισόδια με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε χρήση κρότου – λάμψης.

Οι κατηγορούμενοι, Βαγγέλης Σταθόπουλος και Διονύσης Μπάκας αντίστοιχα, όπως και δύο ακόμη θεωρούμενα μέλη της οργάνωσης που ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ., είναι αντιμέτωποι με βαρύτατο κατηγορητήριο που περιλαμβάνει τρία κακουργήματα και πέντε πλημμελήματα που αφορούν τρομοκρατικές πράξεις, αλλά και κατοχή εκρηκτικών και όπλων.

ΣΧΟΛΙΑ