ΕΠΑ Αττικής: Δεν χρειάζεται έγκριση της γενικής συνέλευσης για αυτόνομη θέρμανση με φυσικό αέριο

Η τοποθέτηση αυτόνομης μονάδας θέρμανσης σε διαμέρισμα πολυκατοικίας ή η αυτονόμηση διαμερίσματος από την κεντρική – ανεξαρτήτως καυσίμου – θέρμανση, δεν προϋποθέτει προηγούμενη έγκριση ή απόφαση της γενικής συνέλευσης πολυκατοικίας, αναφέρει η ΕΠΑ Αττικής σε ενημερωτική ανακοίνωση για το νέο θεσμικό πλαίσιο (Ν. 4447/2016).

Όπως σημειώνει η ΕΠΑ Αττικής, η αποκοπή από την κεντρική θέρμανση και η εγκατάσταση αυτόνομων συστημάτων θέρμανσης φυσικού αερίου, γίνεται πιο εύκολα και πιο άμεσα για τις περιπτώσεις πολυκατοικιών που μέχρι σήμερα αναγκάζονταν να ακολουθήσουν χρονοβόρες και γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Η ΕΠΑ υπενθυμίζει ακόμη το πρόγραμμα άτοκης χρηματοδότησης του κόστους εσωτερικής εγκατάστασης για όλες τις κεντρικές και αυτόνομες θερμάνσεις, ανεξαρτήτως ισχύος.

Το ποσό χρηματοδότησης μπορεί να ανέλθει μέχρι το ποσό των 12.300 ευρώ για κεντρικές θερμάνσεις, ενώ η περίοδος για την αποπληρωμή του χρηματοδοτούμενου ποσού είναι 2 ή 3 έτη ανάλογα την περίπτωση. Η προσφορά ισχύει για υπογραφή σύμβασης έως και την 31η Μαρτίου 2017. Επίσης, ισχύει έκπτωση 100% για τα τέλη σύνδεσης με το κεντρικό δίκτυο φυσικού αερίου για όλες τις κατηγορίες πελατών.

Πηγή: Real News – Κοινωνία

ΣΧΟΛΙΑ