Επαναπατρίζονται Ιταλοί που είχαν εγκλωβιστεί στην Ήπειρο

Συνολικά 31 άτομα από χώρες της Ευρώπης, φιλοξενούνται στο camping Δρέπανο στην Ηγουμενίτσα

Επιχειρηματίες, εργαζόμενοι σε ένα τσίρκο και άλλοι αλλοδαποί ιδιώτες που η πανδημία του κορονοϊού τους βρήκε στην Ήπειρο, έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας μετά την επιβολή των μέτρων περιορισμού για την αποτροπή μετάδοσης του ιού. Αύριο (27/3) αναχωρούν για την πατρίδα του 16 Ιταλοί υπήκοοι, καθώς έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διαδικασίες. Άλλα 15 άτομα, από διάφορες άλλες χώρες της Ευρώπης φιλοξενούνται στους οικίσκους του camping και συνεχίζονται οι διαδικασίες προώθησής τους στις πατρίδες τους.

Όλοι είναι καλά στην υγεία τους και βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση. Για λόγους ασφάλειας και αποφυγής εμφάνισης τυχόν κρούσματος και μετάδοσης του ιού, οι ελληνικές μετέφεραν τις τελευταίες μέρες τα 31 αυτά άτομα στο camping Δρέπανο, που βρίσκεται 5 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Έμεναν σε χωριστά οικήματα ο καθένας και δεν είχαν επικοινωνία μεταξύ τους, ενώ όλοι εκδήλωσαν την επιθυμία να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Ο επαναπατρισμός των 16 Ιταλών υπηκόων θα γίνει σήμερα, Παρασκευή, στις 23.00 με δύο πλοία της Ναυτιλιακής Εταιρίας GRIMALDI LINES. Όπως ενημέρωσε τις υπηρεσίες της περιφέρειας Ηπείρου, ο Επίτιμος Προξενικός Λειτουργός της Ιταλίας σε Ήπειρο και Λευκάδα, Σπυρίδων Μανδέλλας, τα δύο πλοία έχουν προορισμό το ένα την Ανκόνα και το άλλο το Μπρίντιζι.

Με αυτά θα επαναπατριστούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Ιταλοί υπήκοοι, καθώς και αλλοδαποί που διαμένουν νόμιμα στην Ιταλία και για διαφόρους λόγους βρίσκονται στην Ελλάδα, εξαιτίας διακοπής της ακτοπλοϊκής σύνδεσης στο πλαίσιο προστασίας των πολιτών από τη διάδοση του κορονοϊού.

ΣΧΟΛΙΑ