Εξελίξεις για Πήγασο! Ο Σαββίδης αγόρασε «Έθνος», «Έθνος της Κυριακής» και Ημερησία

Σοβαρά επεισόδια με… ξύλο μεταξύ συμβολαιογράφων και μελών του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Εξελίξεις για την “Πήγασος Εκδοτική” μετά τον σημερινό (26.-7.2017) πλειστηριασμό που έγινε για τα περιουσιακά της στοιχεία, καθώς η εταιρεία “Dimera”, συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη, κατοχύρωσε τρία σήματα του ομίλου. Πρόκειται για αυτά της “Ημερησίας”, του “Έθνους” και του “Έθνους της Κυριακής”.

Η εν λόγω εταιρεία κατέθεσε προσφορά 580.000 ευρώ για την “Ημερησία” (τιμή εκκίνησης 250.000 ευρώ) και 3 εκατομμυρίων ευρώ για το “Έθνος” και το “Έθνος της Κυριακής” (τιμή εκκίνησης 2.500.000 ευρώ), που ήταν η μοναδική και μάλιστα στην εκπνοή του χρόνου για την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τις προσφορές.

Παράλληλα, μία και μοναδική προσφορά κατατέθηκε και για μετοχές της εταιρίας Άνωσις ΑΕ. Οι 678.736 μετοχές της εταιρείας ανήκουν πλέον στο δικηγόρο Χρήατο Χαντζαρίδη του Δημητρίου έναντι 25.000 ευρώ. Να σημειωθεί πως η επίμαχη προσφορά κατατέθηκε χθες. Δεν κατατέθηκε καμία άλλη προσφορά για μετοχές της εταιρείας Πήγασος, πλην εκείνων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA που είναι εκτός διαδικασίας, με αποτέλεσμα να ματαιωθεί ο πλειστηριασμός.

Προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο πλειστηριασμός, κατά την έναρξη της διαδικασίας οι εργαζόμενοι του Ομίλου, οι οποίοι βρισκόταν στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, ήρθαν σε συνεννόηση με τα μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω», τα οποία και σήμερα όπως κάθε Τετάρτη βρέθηκαν στο δικαστικό μέγαρο, με στόχο να εμποδίσουν τη διενέργεια πλειστηριασμών. Τελικά, ύστερα από συζητήσεις η διαδικασία πραγματοποιήθηκε κανονικά, με τους παρευρισκόμενους εργαζόμενους να εξηγούν στους συγκεντρωμένους του κινήματος πως ο επίμαχος πλειστηριασμός αποτελεί την τελευταίας τους ελπίδα για να μπορέσουν να πληρωθούν και να επανέλθουν στην εργασία τους.

Ξύλο με μπουκάλια και σπρωξιές στο Ειρηνοδικείο!

Νωρίτερα, και ενώ ήταν σε εξέλιξη ο πλειστηριασμός για τον Πήγασο, εκτυλίχθηκαν σκηνές απείρου κάλλους στο Ειρηνοδικείο Αθηνών με τα μέλη του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και τους συμβολαιογράφους να έρχονται στα χέρια και να… πλακώνονται με μπουκάλια και σπρωξιές.


Όλα άρχισαν, όταν η συμβολαιογράφος ανακοίνωσε πως θα εκτελέσει κανονικά τον πλειστηριασμό ενός διαμερίσματος με αποτέλεσμα να προκαλέσει την οργή των διαδηλωτών που τους πέταξαν σηκωτούς, έξω από την αίθουσα. Η ένταση κλιμακώθηκε, όταν η συμβολαιογράφος χτύπησε έναν εκ των συγκεντρωμένων, προκαλώντας την αντίδραση των αστυνομικών που την απομάκρυναν από το δικαστικό μέγαρο.


Να σημειωθεί ότι ο πλειστηριασμός του Πήγασου ολοκληρώθηκε με την παρέμβαση των μελών του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ σε συνεννόηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων της εταιρείας, που ζήτησαν να εκτελεστεί κανονικά η διαδικασία.

 

ΣΧΟΛΙΑ