Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018
15.9 C
Πάτρα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πάτρα: Θύμα τροχαίου με εγκατάλειψη 37χρονη – Κάνει έκκληση για πληροφορίες Στα Βαρέα και Ανθυγιεινά οι εργαζόμενοι στις προβλήτες 2 και 3 του Λιμένος Πειραιώς Απαλλάσσονται οριστικά από τη βίζα για τις ΗΠΑ οι Ελληνες Νεκρός 43χρονος δικυκλιστής σε τροχαίο στην Ε.Ο. Πύργου-Τριπόλεως Η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε και κακιά μητριά – Τι απέγινε Ηλεία: Δήλωσε ληστεία ενώ είχε μπλέξει σε καυγά Χειροπέδες σε εφοπλιστή και τον γιο του μετά από επεισόδιο με αστυνομικούς στην Τρούμπα Νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία Κασόγκι: Μίλησε με τον πρίγκιπα διάδοχο πριν τον σκοτώσουν. Παρανάλωμα του πυρός εργοστάσιο οινοπνεύματος Ο Πατρινός καθηγητής Γεώργιος Χρούσος ανάμεσα σε αυτούς με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως Αδελφή Αγγελικής Πεπόνη: Να πάρει ένα τέλος το δράμα που ζούμε όλα αυτά τα χρόνια Πάτρα: Σοβαρά τραυματίας 42χρονη οδηγός δικύκλου σε τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων

ΕΝΦΙΑ: Τέλη Σεπτεμβρίου η «λυπητερή» του φόρου

«Φουσκωμένα» εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Ο φόρος των ακινήτων θα υπολογιστεί φέτος με τις νέες αντικειμενικές αξίες και σχεδόν 1 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερο φόρο.

Τα εκκαθαριστικά του φετινού ΕΝΦΙΑ αναμένεται να εκδοθούν έως το τέλος Σεπτεμβρίου και ο φόρος να πληρωθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις από τον Σεπτέμβριο έως και τον Ιανουάριο.

Το υπουργείο Οικονομικών, δεν θα δώσει στους φορολογουμένους ούτε το χρονικό περιθώριο του ενός μήνα που προβλέπεται μετά τη βεβαίωση του φόρου για την πληρωμή του. Όμως, εκτός από τον κύριο ΕΝΦΙΑ επιβάλλεται και συμπληρωματικός με βάση το άθροισμα της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων που διαθέτει κάθε φορολογούμενος.

Όταν οι ιδιοκτήτες ακινήτων λάβουν το εκκαθαριστικό του φόρου, θα διαπιστώσουν ότι θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση μέσα σε λίγες ημέρες και πολλοί θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα, καθώς μέχρι την ίδια ημερομηνία θα είναι υποχρεωμένοι να εξοφλήσουν και τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος.

ΣΧΟΛΙΑ