Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019
11.5 C
Πάτρα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνέλαβαν αυτούς που απέδρασαν από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Τσουχτερά πρόστιμα για όσους δεν πέρασαν ΚΤΕΟ – Αρχίζουν οι διασταυρώσεις στοιχείων “Ναι” και από τον Λυκούδη στη συμφωνία των Πρεσπών Ο διακανονισμός των 120 δόσεων -Ποιες οφειλές εντάσσονται στη νέα ρύθμιση Ταυτότητες σε μορφή πιστωτικής κάρτας -Πότε έρχονται Αυτό είναι το «μοντέλο Εστία» που θα αντικαταστήσει το «νόμο – Κατσέλη» Δολοφονία Τοπαλούδη: “Αν τον είχαν συλλάβει δε θα είχε βιάσει την κόρη μου”! Νεκρός βρέθηκε ο Ζερμέιν Μάρσαλ! Σοκ και στο ελληνικό μπάσκετ – video Γιώργος Καρκάς -Βιασμός ταξιτζή: Δεν μπορώ να καταλάβω… Τι προβλέπει η ρύθμιση για τα Tαμεία Γεωδυναμικό Ινστιτούτο: Πάνω από 2.700 σεισμικές δονήσεις μετά τα 6,8 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο To «μοντέλο Εστία» για τη σωτηρία των σπιτιών από τους πλειστηριασμούς

ΕΝΦΙΑ: Τέλη Σεπτεμβρίου η «λυπητερή» του φόρου

«Φουσκωμένα» εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Ο φόρος των ακινήτων θα υπολογιστεί φέτος με τις νέες αντικειμενικές αξίες και σχεδόν 1 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερο φόρο.

Τα εκκαθαριστικά του φετινού ΕΝΦΙΑ αναμένεται να εκδοθούν έως το τέλος Σεπτεμβρίου και ο φόρος να πληρωθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις από τον Σεπτέμβριο έως και τον Ιανουάριο.

Το υπουργείο Οικονομικών, δεν θα δώσει στους φορολογουμένους ούτε το χρονικό περιθώριο του ενός μήνα που προβλέπεται μετά τη βεβαίωση του φόρου για την πληρωμή του. Όμως, εκτός από τον κύριο ΕΝΦΙΑ επιβάλλεται και συμπληρωματικός με βάση το άθροισμα της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων που διαθέτει κάθε φορολογούμενος.

Όταν οι ιδιοκτήτες ακινήτων λάβουν το εκκαθαριστικό του φόρου, θα διαπιστώσουν ότι θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση μέσα σε λίγες ημέρες και πολλοί θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα, καθώς μέχρι την ίδια ημερομηνία θα είναι υποχρεωμένοι να εξοφλήσουν και τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος.

ΣΧΟΛΙΑ