Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018
32.5 C
Πάτρα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σκοτείνιασε ο τόπος – Δείτε συγκλονιστικές φωτογραφίες από τη φωτιά στην Ηλεία Δημόσιο -Αξιολόγηση: Πού «εφάπτεται» με μισθολόγιο, κινητικότητα, κρίσεις Ξεκίνησε από σήμερα η κυνηγετική περίοδος – Που απαγορεύεται και για ποια είδη το κυνήγι Με… Γαλιλαίο η απάντηση του Μαξίμου στον Καβάφη της ΝΔ Το μανιφέστο Τσίπρα, ο ανασχηματισμός, οι εκλογές Επίθεση δικαστών στην κυβέρνηση για προσπάθεια ελέγχου της δικαιοσύνης Γένοβα: Συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή της κατάρρευσης της γέφυρας – video Γαλλία: Πάνω από 800 γέφυρες μπορεί να καταρρεύσουν αν δεν συντηρηθούν Ο βαρύς απολογισμός της οκταετίας Αναδρομικά στους ενστόλους: Πότε θα δοθούν -Τα ποσά ανά βαθμό Επεισόδια και φωτιές σε κέντρο ανήλικων μεταναστών στην Θεσσαλονίκη Βίντεο-σοκ: Σκύλος αρπάζει από το πρόσωπο γυναίκα μέσα σε εστιατόριο

ΕΝΦΙΑ: Τέλη Σεπτεμβρίου η «λυπητερή» του φόρου

«Φουσκωμένα» εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Ο φόρος των ακινήτων θα υπολογιστεί φέτος με τις νέες αντικειμενικές αξίες και σχεδόν 1 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερο φόρο.

Τα εκκαθαριστικά του φετινού ΕΝΦΙΑ αναμένεται να εκδοθούν έως το τέλος Σεπτεμβρίου και ο φόρος να πληρωθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις από τον Σεπτέμβριο έως και τον Ιανουάριο.

Το υπουργείο Οικονομικών, δεν θα δώσει στους φορολογουμένους ούτε το χρονικό περιθώριο του ενός μήνα που προβλέπεται μετά τη βεβαίωση του φόρου για την πληρωμή του. Όμως, εκτός από τον κύριο ΕΝΦΙΑ επιβάλλεται και συμπληρωματικός με βάση το άθροισμα της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων που διαθέτει κάθε φορολογούμενος.

Όταν οι ιδιοκτήτες ακινήτων λάβουν το εκκαθαριστικό του φόρου, θα διαπιστώσουν ότι θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση μέσα σε λίγες ημέρες και πολλοί θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα, καθώς μέχρι την ίδια ημερομηνία θα είναι υποχρεωμένοι να εξοφλήσουν και τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος.

ΣΧΟΛΙΑ