Εμπρησμό δείχνουν τα στοιχεία για τη φωτιά στο ξενοδοχείο επί της Συγγρού

Ισχυρές ενδείξεις εμπρησμού προκύπτουν για τη φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Athenaeum Palace, επί της λεωφόρου Συγγρού στον Νέο Κόσμο, σύμφωνα με την αυτοψία του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την αυτοψία, διαπιστώθηκε πως στον 1ο και στον 2ο όροφο του ξενοδοχείου εντοπίστηκαν υπολείμματα από υγρό καύσιμο, πιθανόν μπιτόνια με εύφλεκτο υλικό.

Εχουν βρεθεί στοιχεία που οδηγούν στον εμπρησμό τόσο στον 2ο όροφο του ξενοδοχείου, όσο και στον 1ο απ’ όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, σύμφωνα με την αρχική ενημέρωση της Πυροσβεστικής.  Ωστόσο, λόγω του πυκνού καπνού, αρχικά φαινόταν ότι η πυρκαγιά ήταν στον 6ο όροφο.

Επίσης, από τα τρία άτομα – δύο γυναίκες που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και έναν άνδρα που φέρει επιπλέον κάταγμα στο πόδι – τα οποία μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Αττικό νοσοκομείο, διασωληνώθηκε και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Από τους απεγκλωβισθέντες, οι τρεις κατέβηκαν μέσω κλιμακοφόρου οχήματος της Πυροσβεστικής, ενώ οι υπόλοιποι απομακρύνθηκαν με την βοήθεια των πυροσβεστών από το εσωτερικό κλιμακοστάσιο του ξενοδοχείου.

Τα ευρήματα οδηγούν τους ανακριτικούς υπαλλήλους στην υπόνοια ότι κάποιος είχε σκοπό να βάλει φωτιά σε πολλά σημεία, προκειμένου να επεκταθεί ταχύτερα στο κτίριο, αλλά για άγνωστο λόγο δεν ολοκλήρωσε την πράξη του.

 

ΣΧΟΛΙΑ