ΕΛ.ΑΣ.: Κανένα αποτύπωμα των αδελφών Ινδαρέ στην κατάληψη Ματρόζου

Δεν τοποθετούνται ούτε για την ΕΛ.ΑΣ. οι αδελφοί Ινδαρέ στο κτίριο της οδού Ματρόζου, σύμφωνα με τα τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων δακτυλικών αποτυπωμάτων από τα ευρήματα που συνελέγησαν την 18η Δεκεμβρίου, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν και στο σπίτι της οικογένειάς τους επειδή συνόρευε με την κατάληψη.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι «στην Ματρόζου σε σύνολο 35 πειστηρίων (14 πυροσβεστήρες, κράνη , φορητοί υπολογιστές κ.λπ.) ευρέθησαν μόνον τρία δακτυλικά αποτυπώματα, δύο εκ των οποίων ταυτοποιήθηκαν, ενώ το τρίτο ανήκει σε άγνωστο άτομο».

Ταυτόχρονα, η αστυνομία δίνει τη δική της εκδοχή υποστηρίζοντας ότι οι καταληψίες φρόντιζαν να μην αφήσουν αποτυπώματα. «Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι σε 5 φορητούς υπολογιστές υπήρχε μόνον ένα αποτύπωμα σε μία οθόνη και κανένα στα πληκτρολόγια ή στην εξωτερική επιφάνεια! Σε 14 πυροσβεστήρες που είχαν χρησιμοποιηθεί και τελικά εκσφενδονισθεί κατά των αστυνομικών δυνάμεων, βρέθηκε ένα μόνον αποτύπωμα! Αντίστοιχα είναι και τα ευρήματα στις άλλες δύο καταλήψεις» διαβάζουμε στην ανακοίνωση.
Και το κείμενο συνεχίζει ως εξής: «Στο κτήριο της οδού Παναιτωλίου 21, επί 18 πειστηρίων, μεταξύ των οποίων 14 πυροσβεστήρες δεν ευρέθη κανένα αποτύπωμα, ενώ στους χώρους του κτηρίου ανευρέθηκαν 4 τα οποία και ταυτοποιήθηκαν. Στο κτήριο της οδού Αρβάλη 3, επί 12 πειστηρίων δεν υπήρξε αποτύπωμα ενώ στους εσωτερικούς χώρους ευρέθησαν 2 τα οποία ταυτοποιήθηκαν.

»Συνολικά και στα τρία κτήρια επί 65 πειστηρίων ανευρέθησαν τρία μόνον αποτυπώματα! Στους χώρους των κτηρίων που καλύπτουν εκατοντάδες τετραγωνικών μέτρων ανευρέθησαν μόνο 10 αποτυπώματα».

Όμως, η Αστυνομία προσθέτει πως «κατόρθωσε να βρει, σε εντελώς ιδιαίτερα σημεία των κτηριακών χώρων αλλά και των πειστηρίων, ελάχιστα αποτυπώματα τα οποία και ταυτοποιήθηκαν».

Ωστόσο, κανένα από αυτά δεν ανήκει στους γιους του σκηνοθέτη, που έπεσαν θύματα αστυνομικής βίας. Σημειώνεται ότι εδώ και σχεδόν έναν μήνα έχει αναπτυχθεί ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης προς την οικογένεια με πλήθος πολιτών και εκατοντάδες καλλιτέχνες να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους.

Θυμίζουμε ότι στις 20 του περασμένου μήνα αναβλήθηκε για τις 15 Μαΐου η δίκη των τριών όπως επίσης και των υπόλοιπων έξι ατόμων που συνελήφθησαν κατά την επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων στο Κουκάκι, μετά το αίτημα αναβολής που υπέβαλαν οι δικηγόροι τους στο Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο όπου δεν εμφανίστηκαν οι μάρτυρες αστυνομικοί για την υπόθεση.

ΣΧΟΛΙΑ