Εκρηκτική η κατάσταση στη Μυτιλήνη – Νέα συγκέντρωση αιτούντων άσυλο

Συγκρούσεις με αστυνομικούς

Συνεχίστηκαν και σήμερα, δεύτερη ημέρα, στη Λέσβο οι κινητοποιήσεις από αιτούντες άσυλο, αφγανικής καταγωγής κυρίως, και οι συγκρούσεις με αστυνομικούς.

Λίγο μετά τις 11.00 σήμερα στο δημοτικό κήπο, μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, συγκεντρώθηκαν αρχικά περίπου 300 άτομα τα οποία φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ελευθερία», «Συγγνώμη άνθρωποι της Λέσβου» και «Μόρια, κόλαση Μόρια SOS».

Δυνάμεις των ΜΑΤ έφτασαν στο σημείο και σχημάτισαν κλοιό γύρω από τους διαδηλωτές, την ώρα που στον χώρο του πεζοδρομίου απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο συγκεντρώνονταν σταδιακά δεκάδες μετανάστες.

Σύντομα ειδικές δυνάμεις αποκατάστασης της τάξης της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος τους περικύκλωσαν. Την ίδια ώρα στο πεζοδρόμιο από τη μεριά της θάλασσας απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο συγκεντρώθηκαν και άλλοι αιτούντες άσυλο.

Περί τη 1.00 το μεσημέρι άρχισε η απώθηση των διαδηλωτών προς τη μεριά της πλατείας Σαπφούς στο κέντρο του λιμανιού ώστε από εκεί να αναχωρήσουν για τη Μόρια.

Τότε και για άγνωστους λόγους άρχισαν τα επεισόδια, κατά τα οποία σημειώθηκαν ελαφρείς τραυματισμοί διαδηλωτών κυρίως γυναικών και παιδιών που ποδοπατήθηκαν στη διάρκεια του πανικού που προκλήθηκε. Τελικά οι διαδηλωτές διέφυγαν στα γύρω από το λιμάνι σοκάκια.

Ακολούθησε ένταση όταν κάποιοι πολίτες επιτέθηκαν σε μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που βρισκόταν στο λιμάνι ή και άλλων πολιτών που εξέφρασαν την αντίθεσή τους στα όσα διαδραματίσθηκαν στο κέντρο της πόλης.

ΣΧΟΛΙΑ