ΕΚΔΔΑ: Ξεκινά πρόγραμμα επιμόρφωσης δημοσίων υπαλλήλων

Ποιους αφορά

Υπεγράφη από τους υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης Διον. Κυριακόπουλο Πρωτόκολλο Συνεργασίας, στόχος του οποίου είναι η συγκρότηση ενός πλαισίου συμβουλευτικής υποστήριξης και στρατηγικής ανάπτυξης του ανθρωπίνου δυναμικού του υπουργείου Ανάπτυξης.

 

Ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί αξιοποιώντας στο έπακρο την τεχνογνωσία που διαθέτει το ΕΚΔΔΑ μέσα από την εκπαίδευση στις σύγχρονες τεχνολογίες και βελτίωση της διοικητικής και επιχειρησιακής ικανότητας αλλά και την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων του ανθρωπίνου δυναμικού του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι το Πρωτόκολλο Συνεργασίας αποτελεί ένα εργαλείο που θα αναβαθμίσει καίρια το έμψυχο δυναμικό του υπουργείου Ανάπτυξης, γεγονός που έχει ξεχωριστή σημασία σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο, ιδιαίτερα υπό την παρούσα συγκυρία.

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία πρέπει να επεκταθεί και σε άλλα υπουργεία, καθώς η κυβέρνηση εργάζεται ομαδικά και στόχος όλων είναι να στηρίξουμε την κεντρική πολιτική του υπουργείου Ανάπτυξης που είναι η οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Ο  κ. Κυριακόπουλος σημείωσε ότι το ΕΚΔΔΑ έχει σκοπό να συνδράμει όλη την κυβέρνηση για να υλοποιηθεί ο στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ηλεκτρονικό δημόσιο.

ΣΧΟΛΙΑ