Εκβιασμό «βλέπουν» οι Αρχές για την αυτοσχέδια βόμβα έξω από την οικία εφοπλιστή στον Πειραιά

Άγνωστοι δράστες είχαν τοποθετήσει και γκαζάκι έξω από την εταιρεία του στην Καστέλλα, πριν από 10 ημέρες

Στην πιθανότητα να έχουν να κάνουν με πράξη εκβιασμού προσανατολίζονται οι Αρχές για την διερεύνηση των κινήτρων της τοποθέτησης αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού μικρής ισχύος, έξω από την οικία εφοπλιστή επί της οδού Μαδύτου 5, στον Πειραιά.

Το περιστατικό σημειώθηκε 40 λεπτά μετά τις δύο τα ξημερώματα. Εντός της οικίας του βρισκόταν ο 84χρονος εφοπλιστής με την σύζυγό του και την οικιακή τους βοηθό. Μάλιστα ο ίδιος ο εφοπλιστής αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα υγείας.

Οι δύο γιοι του εφοπλιστή, που διαχειρίζονται πλέον την εταιρεία, διαμένουν αλλού και μετέβησαν στο σημείο όταν ενημερώθηκαν για το περιστατικό.

Άγνωστοι δράστες είχαν τοποθετήσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό μικρής ισχύος, αποτελούμενο από γκαζάκι, πυρίτιδα και εύφλεκτο υγρό και από την έκρηξη προκλήθηκε ζημιά στην είσοδο της οικίας και σε τζάμια που έσπασαν, ενώ μικρές φθορές υπέστη και αυτοκίνητο της οικογένειας που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι.

Εξεταζόμενα τα μέλη της οικογένειας εμφανίστηκαν να μην γνωρίζουν ποιοι μπορεί να είναι οι δράστες και τα κίνητρά τους, ωστόσο πριν ακριβώς από 10 ημέρες άγνωστοι είχαν τοποθετήσει γκαζάκι έξω από την εταιρεία τους «Vita Management», στην Καστέλλα, η οποία κατέχει στόλο φορτηγών πλοίων. Έρευνα για το περιστατικό διενεργείται από την Ασφάλεια Πειραιά.

ΣΧΟΛΙΑ