Δολοφονία στη Βάρη: Πώς οι σύζυγοι «οδήγησαν» τους δράστες στην Ελλάδα

Τι ψάχνει η αστυνομία στη Σερβία

Στη Σερβία θα μεταβούν το επόμενο διάστημα αξιωματικοί της Ασφάλειας προκειμένου να έχουν απευθείας συζητήσεις με τους Σέρβους συναδέλφους τους για τη δολοφονία των Ιγκόρ Ντέντοβιτς και Στεφάν Σταμάτοβιτς σε ταβέρνα στη Βάρη.

Μετά την άγρια δολοφονία τους, στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έκριναν σύμφωνα με την «Καθημερινή» αναγκαία την πιο στενή συνεργασία μεταξύ των διωκτικών αρχών Ελλάδας και Σερβίας. Παραμένει εξάλλου αδιευκρίνιστο εάν οι δύο άνδρες που είχαν διεθνή εντάλματα, είχαν απλώς προσπαθήσει να κρύψουν τα ίχνη τους στην Ελλάδα ή αν είχαν επιλέξει να συντονίζουν την παράνομη δράση τους από την Αθήνα. Και οι δύο ανήκαν στην οργάνωση «Σκάλιαρι» που δραστηριοποιείται στην εισαγωγή κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική στην Ε.Ε. και έχει ως σημείο αναφοράς την πόλη Κοτόρ του Μαυροβουνίου.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», τα κινητά τηλέφωνα των θυμάτων έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών, όπως επίσης και μια κάρτα – πιθανόν πιστωτική- που βρέθηκε στην κατοχή του ενός. Τα πλαστά στοιχεία με τα οποία κυκλοφορούσαν το διάστημα της παραμονής τους στη χώρα είναι ήδη γνωστά και γίνεται προσπάθεια να εντοπιστούν τα σπίτια – κρησφύγετά τους. Οι γυναίκες των δύο που ήρθαν με τα παιδιά τους στην Αθήνα για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς εξετάστηκαν από τους αστυνομικούς δίχως να αποκαλύψουν πληροφορίες. Διαπιστώθηκε πάντως, ότι είχαν και προ μηνών ταξιδέψει στη χώρα – προφανώς- για να συναντήσουν τους συζύγους τους και η συνάντηση είχε γίνει εκτός Αττικής.

Αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δράστες παρακολούθησαν τις κινήσεις των συζύγων και έφτασαν στα ίχνη των θυμάτων τους.

ΣΧΟΛΙΑ