Δολοφονία Καστοριά: Στη φυλακή ο δράστης

Σπάει τη σιωπή του ο αδερφικός φίλος του ταξιτζή

Περίεργες είναι οι τελευταίες αποκαλύψεις για τη δολοφονία του οδηγού ταξί στην Καστοριά. Από τη μία ο φερόμενος ως δράστης, είπε στην απολογία του ότι σκότωσε το θύμα για προσωπικές διαφορές αλλά… από την άλλη, ο αδερφικός φίλος του θύματος δηλώνει ότι θύτης και θύμα δεν γνωρίζονταν κάν!

Συγκεκριμένα, όπως λέει ο Νίκος Τοτονίδης, συνάδελφος και φίλος του δολοφονημένου οδηγού ταξί, είναι βέβαιο πως το θύμα δεν γνώριζε τον δράστη.

«Καμία σχέση! Καμία σχέση απολύτως. Δηλαδή και ένας λόγος που ζήτησα να βγω στα ραδιόφωνα, ήταν για να σταματήσουν όλα αυτά τα ανυπόστατα που ακούγονται. Να σταματήσουν τα κουτσομπολιά που πληγώνουν τη φήμη του Κοσμά και τη φήμη της οικογένειας. Ο δολοφόνος δεν είχε καμία σχέση με τον Κοσμά. Μπορεί να τον ήξερε φατσικώς. Αυτό. Ο Κοσμάς ήταν ένας άψογος χαρακτήρας.Η αστυνομία να βοηθήσει να βρεθεί η αλήθεια. Να τελειώνουν τα σενάρια».

«Δύο ώρες μιλούσαμε την προηγούμενη ημέρα στο τηλέφωνο. Ήταν και πρόεδρος του σωματείου του συνδικαλιστικού. Πάντα για τη δουλειά μας, πώς θα τα καταφέρουμε αυτές τις δύσκολες εποχές που έχει πέσει ο τζίρος μας. Τα λέγαμε όλα, δεν υπήρχε περίπτωση. Δεν τον ήξερε σίγουρα τον δολοφόνο!»

Μάλιστα, ο φίλος του θύματος, δηλώνει κατηγορηματικά ότι ο δράστης επέλεξε το συγκεκριμένο ταξί στην τύχη: «Ήταν δύο ταξί στις εργατικές. Ο ένας ταξιτζής έφυγε δρομολόγιο και με το που έμεινε μόνος του ο Κοσμάς, μπήκε σε αυτόν. Θεωρούμε ότι ήθελε ένα ταξί και να μην υπάρχει μάρτυρας».

Ο ίδιος λέει ότι ανησύχησε για τον φίλο του, όταν επικοινώνησε μαζί του ο γιος του και του είπε ότι δεν απαντάει στο τηλέφωνο. «Δεν υπήρχε περίπτωση να μην απαντάει τηλέφωνο και είπα ότι κάτι συμβαίνει». Ο φίλος του ταξιτζή πήγε στο σημείο της δολοφονίας μαζί με την οικογένεια. Λέει ότι το κινητό του θύματος ήταν ακόμα ανοιχτό.

«Τα λεφτά του ήταν πάνω του. Βρέθηκαν απείραχτα τα λεφτά. Αυτή την ενημέρωση έχω… Το μόνο που ξέρω σίγουρα είναι ότι τον είχε βγάλει ο ίδιος (ο δραστης) από το όχημα, στο όχημα ήταν κλειστές οι πόρτες και κλειδωμένο. Το αμάξι είναι απείραχτο και κλειδωμένο. Τον πυροβόλησε έξω από το αυτοκίνητο, το αμάξι είναι πεντακάθαρο, δεν έχει τίποτα μέσα. Όλα έγιναν έξω. Η εικόνα και η εντύπωση που δόθηκε ήταν αυτή».

Μάλιστα λέει στο alphafm, ότι όταν αποκαλύφθηκε το έγκλημα, «όλοι το μυαλό μας πήγε στον μανιακό των Αθηνών γιατί όλα τα αυτοκίνητα που χτυπάει είναι… (μάρκα αυτοκινήτου) και την ίδια μάρκα είχε και το θύμα. Όλοι κάνουν συνειρμούς εκείνη τη στιγμή. Αλλά δε μπορούσαμε να φανταστούμε ότι από την Κηφισιά θα έρθει στην Καστοριά…»

Προφυλακίζεται ο ειδικός φρουρός – Πάνω από 5 ώρες κράτησε η απολογία του

Στη μία και μισή μετά το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η «μαραθώνια» απολογία του 30χρονου ειδικού φρουρού, η οποία ξεκίνησε στις 8:10 το πρωί, για τη δολοφονία του οδηγού ταξί. Κράτησε δηλαδή σχεδόν πεντέμιση ώρες!

Σύμφωνα με πληροφορίες με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο ειδικός φρουρός κρίθηκε προφυλακιστέος και μεταφέρεται στις φυλακές Γρεβενών.

Ο 30χρονος αστυνομικός, ο οποίος ομολόγησε στους συναδέλφους του τη δολοφονία του οδηγού ταξί, μετά τη λήξη της 48ωρης προθεσμίας που είχε ζητήσει, προσήλθε σήμερα, νωρίς το πρωί, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, στον ανακριτή Καστοριάς, για να απολογηθεί.

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης απολογίας του, φέρεται να επέμεινε σε αυτά που αρχικά είχε καταθέσει, στην ανάκρισή του από τους αστυνομικούς, δηλαδή πως το κίνητρό του ήταν η ληστεία λόγω οικονομικών προβλημάτων που έχει και οι «προσωπικές διαφορές» με το θύμα.

Μετά την απολογία του, η οποία διήρκησε πάνω από πέντε ώρες, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ο ειδικός φρουρός κρίθηκε προφυλακιστέος και μεταφέρθηκε στις φυλακές Φελιού, στα Γρεβενά, ενώ ορίστηκε τακτική δικάσιμος με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της οπλοχρησίας.

Παρόντες στο δικαστικό μέγαρο Καστοριάς ήταν οι γονείς του αστυνομικού, οι οποίοι χθες, με επιστολή τους, ζήτησαν συγνώμη από την οικογένεια του θύματος. Νωρίς το πρωί, συνάδελφοι του θύματος (πατέρα δύο παιδιών), σε ένδειξη διαμαρτυρίας, απέκλεισαν για 15 λεπτά, με τα ταξί τους, την κεντρική είσοδο και τον δρόμο έξω από το δικαστικό μέγαρο Καστοριάς, χωρίς, όμως, να δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα.

Δείτε εικόνες από την πρωινή μεταφορά του ειδικού φρουρού στα δικαστήρια:

Οι ώρες και οι μέρες ωστόσο περνούν και οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση δεν εντοπίζουν κάποια στοιχεία που να συνδέουν θύτη και θύμα. Η υπόθεση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο καθώς η μη σύνδεση των δύο οδηγούν στην πιθανότητα αβλεψίας του δράστη κάτι που φαντάζει τουλάχιστον περίεργο λόγω της ιδιότητάς του, ενώ με τον τρόπο αυτό το μόνο κίνητρο παραμένει η ληστεία η οποία επίσης δεν δικαιολογείται από τα στοιχεία…

ΣΧΟΛΙΑ