Διπλή δικαστική έρευνα για τα μέλη του Συμβουλίου Εφετών

Που εξέδωσαν το βούλευμα για τα στημένα

Διπλή έρευνα διενεργείται από τη Δικαιοσύνη, για την καθυστέρηση έκδοσης του βουλεύματος της κακουργηματικής αλλοίωσης αποτελεσμάτων και της πλημμεληματικές σύστασης συμμορίας του ποδοσφαίρου.

Η υπόθεση έφτασε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου, μετά απο αναφορά του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή.

Με βάση τα καταγγελλόμενα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε την διενέργεια πειθαρχικής έρευνας, σε βάρος των δικαστών του Τριμελούς Συμβουλίου Εφετών (Σταμαδιάνου, Κανελλοπούλου και Ρουσέα), προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπράξει το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, καθώς υπερέβησαν τον προβλεπόμενο χρόνο, που ορίζει ο νόμος.

Την πειθαρχική έρευνα θα διενεργήσει η αντιπρόεδρος του ΑΠ κ. Παρασκευά.

Παράλληλα, μετά από παραγγελία της κ. Δημητρίου προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο, ξεκίνησε δικαστική έρευνα σε βάρος των μελών της σύνθεσης του δικαστικού συμβουλίου, για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, που αφορά το ίδιο αδίκημα (παράβαση καθήκοντος, για το χρόνο έκδοσης του βουλεύματος), στην ποινική του εκδοχή.

ΣΧΟΛΙΑ