Δικηγόρος Σώρρα: Κρύβεται γιατί δέχεται απειλές

«Ασυνήθιστα υψηλή, εξοντωτική, υπερβολική και δυσανάλογη με βάση τη βαρύτητα της πράξεως», χαρακτήρισε την ποινή που επιβλήθηκε στον Αρτέμη Σώρρα, ο δικηγόρος του, κ. Βασίλης Νουλέζας, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Ο κ. Νουλέζας δεν αποκάλυψε αν ο Αρτέμης Σώρρας βρίσκεται στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, ενώ τόνισε ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν εμφανίζεται είναι επειδή δέχεται σοβαρές απειλές για τη ζωή του, προσθέτοντας συγκεκριμένα πως δύο φορές έχει δεχτεί «επίθεση δολοφονική, δηλαδή απόπειρα ανθρωποκτονίας. Είναι αρχηγός πολιτικού φορέα και αν δεν ήταν αυτός δεν θα είχε πάρει τόσο μεγάλη ποινή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αν και δεν είμαι εξουσιοδοτημένος να απαντήσω και ακόμη κι αν γνώριζα που βρίσκεται δεν θα σας το αποκάλυπτα, σας λέω ότι δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να κρύβεται, να είναι φυγόποινος. Θα ολοκληρώσουμε τη διαδικασία αύριο που αφορά την αίτηση αναστολής εκτέλεσης πρωτόδικης καταδικαστικής του άρθρου 7 του κώδικα ποινικής δικονομίας, και δεν εμφανίζεται γιατί δεν είναι απαραίτητη, αναγκαία η αυτοπρόσωπη παρουσία και επίσης δέχεται απειλές και κινδυνεύει άμεσα η ζωή του», δήλωσε στα «Παραπολιτικά».

«Σήμερα ασκήθηκε δια εξουσιοδοτήσεως από έμενα ως πληρεξούσιο συνήγορο υπερασπίσεως έφεση κατά της ερήμην καταδικαστικής απόφασης που επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 έτη και επίσης ως παρεπόμενη ποινή την πλέον ατιμωτική αποστέρησης πολιτικών δικαιωμάτων για 5 χρόνια. Να σας διευκρινίσω ότι σύμφωνα με τον κώδικα ποινικής δικονομίας και το σύνταγμα άρθρο 51 παράγραφος 3 δεν αφαιρείται το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι μέχρι ότου υπάρχει τελεσίδικη, αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εγώ ως νομικός αυτό που έχω να παρατηρήσω είναι ότι με βάση την ποινική απαξία της κατηγορούμενης πράξης, δηλαδή για μια οικονομική διαφορά η ποινή είναι ασυνήθιστα υψηλή, εξοντωτική, υπερβολική και πιστεύω δυσανάλογη με βάση τη βαρύτητα της πράξεως», είπε ο κ. Νουλέζας.

Ενώ, όσον αφορά στη δήλωση για δικαστικό πραξικόπημα είπε ότι «πραξικόπημα εννοεί ότι ενώ είχε διοριστεί συνήγορος υπερασπίσεως που είχε σημαντικό κόλλημα παρίστατο σε άλλο ισόβαθμο ποινικό δικαστήριο, και ενώ είχε την ευχέρεια το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων να δικάσει την δεύτερη μέρα την υπόθεση απορριφτεί το αίτημα της αναβολής και τον δικάζει ερήμην. Αυτό θεωρεί δικαστικό πραξικόπημα ο κ. Σώρρας».

Τόσκας για Σώρρα: Έκανε τεράστια ζημιά με τα παραμύθια του

Αδειάζει τον Σώρρα ο υπαρχηγός του

Ο κουμπάρος του Σώρρα στην «R»: Ιθύνων νους η σύζυγός του, αυτή είναι η απατεώνισσα

«Ξεσκονίζουν» το διαδίκτυο για να εντοπίσουν τον Αρτέμη Σώρρα

Εμφανίστηκε με βίντεο ο καταζητούμενος Σώρρας: Δεν θα παραδοθώ ποτέ!

Πηγή: Real News – Κοινωνία

ΣΧΟΛΙΑ