Διαψεύδει ο Γεωργιάδης το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές

Ο υπουργός Ανάπτυξης και επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης διέψευσε σήμερα Δευτέρα (26/8) τα δημοσιεύματα τα οποία κάνουν λόγο για πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε συγκεκριμένα για το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές, «θέλω να είμαι απολύτως σαφής, όχι. Δεν υπάρχει καμία τέτοια συζήτηση στο υπουργείο Ανάπτυξης. Το θέμα των Κυριακών έχει ρυθμιστεί επαρκώς από την προηγούμενη κυβέρνηση»

«Ο εμπορικός κόσμος της χώρας είναι διχασμένος σε αυτό το θέμα. Έχουμε ανοίξει αρκετές πρωτοβουλίες στο υπουργείο Ανάπτυξης αλλά αυτή (σ.σ. το άνοιγμα τις Κυριακές) δεν είναι μία από αυτές», είπε χαρακτηριστικά στη συνέχεια.

Υπενθυμίζεται ότι σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «τα ΝΕΑ» έκανε λόγο για πρωτοβουλία για το άνοιγμα όλων των καταστημάτων τις Κυριακές, το οποίο σχεδιάζει να αναλάβει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Το δημοσίευμα σημειώνει πως στόχος του υπουργού είναι να ανοίξει διάλογο με τις κοινωνικές ομάδες καθώς και να εκπονηθεί σχετική μελέτη.

Τι ισχύει μέχρι σήμερα

Το νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων κατά τις Κυριακές που ισχύει μέχρι τώρα προβλέπει ότι επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία όλων των καταστημάτων τις εξής οκτώ Κυριακές:

Την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των δύο τακτικών εκπτωτικών περιόδων.
Τις δύο Κυριακές πριν από την ημέρες των Χριστουγέννων.
Την Κυριακή των Βαΐων.
Την τελευταία Κυριακή κάθε έτους.

Δύο Κυριακές κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων, που καθορίζονται με απόφαση του οικείου Αντιπεριφερειάρχη σύμφωνα με την περίπτωση β’ της παραγράφου 1 του άρθρου 15 του παρόντος.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η όσο το δυνατόν περαιτέρω αλλά ακόμη και η πλήρης απελευθέρωση του ανοίγματος των επιχειρήσεων λιάνικης πώλησης αγαθών τις Κυριακές.

ΣΧΟΛΙΑ