Διαμαρτυρία εργαζομένων κοινωφελούς εργασίας στο υπουργείο Εργασίας

Ζητούν παράταση των συμβάσεων

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, με αίτημα την παράταση των συμβάσεων για τους 30.333 ωφελούμενους της κοινωφελής εργασίας σε δήμους και περιφέρειες της χώρας από εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν παράταση των συμβάσεων τους και το δικαίωμα στην εργασία. Την κινητοποίηση διοργανώνει το ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και σε ανακοίνωση του με αφορμή την σημερινή κινητοποίηση, σημειώνει:

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, εδώ και 12 μήνες καθημερινά δίνουμε των υπερ πάντων αγώνα προσφέροντας το 100% της δυναμής και της ψυχής μας στις θέσεις που έχουμε αναλάβει.

Πρίν 4 μήνες βρεθήκαμε ξανά αντιμέτωποι με την αγωνία μας σχετικά με το άυριο και το μέλλον των οικογενειών μας και αυτό γιατι δεν έχουμε μόνιμες θέσεις , δεν έχουμε βιός η εξασφάλιση ειοδημάτων από άλλες πηγές και μάλιστα πολλοι απο εμάς δεν δικαιούμαστε ουτέ καν την αυτονόητη παροχή , το επίδομα ανεργέιας. Πριν 4 μήνες ήμασταν απέναντι σε μία άλλη κυβέρνηση επίσης αντίθετη σε κάθε παράταση, παλέψαμε όμως καθημερινά ήμασταν εκεί στον αγώνα χωρίς κόμματα χωρίς σημαίες και κέρδισαμε σύντροφισσες και σύντροφοι πετύχαμε μια παράταση που έδωσε μια μικρή ανάσα στα νοικοκυρίας μας.

Τωρα λοιπόν καλούμε σε μιά ύστατη προσπάθεια να δώσουμε ξανά ένα μεγάλο αγώνα , ενάν αγώνα που ξεκίνησε καιρό πρίν αλλά που δεν είχε την ενότητα που έπρεπε , υπήρξαν διαχμένες απόψεις σχετικά με την πορεία του αγώνα και το είδος διεκδικήσεων και ολα αυτά απέναντι σε μία κυβέρνηση που αναίρεσε τον ίδιο της τον εαυτό καθώς ηταν αυτοί που κραυγάζαν πρό εκλογων για 8 μηνες και 12 μήνες παρατάσεις , αλα μάλλον τους ζάλισε η μέθη της εξουσίας και τώρα αδιαφορώντας για το μέλον των 30.333 εργαζομένων αλλά και για τα κένα των δήμων και των περιφερειών, βγάζουν αποφάσεις αποκλείοντας κάθε παράτασης ακόμα και των 2 μηνών που θα έδινε ανάσα σε οικογένειες και όλους τους φορείς της χώρας σε τομείς υψίστης σημασίας για την ορθή λειτουργίας του κράτους. Η αιτιολογία τους , δεν υπάρχουν χρήματα κι όμως συνάδελφοι λεφτά υπάρχουν και υπήρχαν αλλά τα διαθέτουν σε άλλα προγράμματα παρέχοντας επαναλαμβανόμενα παράταση και προκυρήσοντας νέα προγράμματα. Για αυτό στις 11του Νοέμβρη στις 12:00μ.μ όλοι στο υπουργειο εργάσιας, πρέπει να δωθεί ενα βροντερό παρών από κάθε γωνία της χώρας απο κάθε πολίτη, να αφήσουμε στην άκρη τις οποίες διαφορές υπήρχαν ανάμεσα μας και να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ το λογικο και το ελάχιστο που μας αξίζει για όσα έχουμε προσφέρει.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ 4 ΜΗΝΩΝ ΣΤΟ ΤΡΕΧΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ 12 ΜΗΝΩΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Η ΟΧΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ( ΑΜΕΑ, ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΕΣ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ , ΗΛΙΚΙΑΣ 55+)

 

ΣΧΟΛΙΑ