Διέθετε προς πώληση πλήθος λαθραία προϊόντα καπνού

45χρονος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου

Σε αποθήκη λαθραίων καπνικών προϊόντων είχε μετατρέψει το σπίτι του στο Ηράκλειο ένας 45χρονος αλλοδαπός, που συνελήφθη αρχικά από άνδρες της Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου όταν βρέθηκε στην κατοχή του μία τσάντα η οποία περιείχε 50 πακέτα τσιγάρων.

Κατά την έρευνα που ακολούθησε στην κατοικία του αλλοδαπού, βρέθηκαν άλλα 760 πακέτα τσιγάρων και 134 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων χωρίς τις ειδικές ταινίες του φόρου κατανάλωσης. Όλα τα λαθραία προϊόντα αποδόθηκαν στο Τελωνείο Ηρακλείου για να υπολογιστούν οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί, ενώ ο 45χρονος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου που του άσκησε δίωξη για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Συλλήψεις και σε Ιωάννινα και Καβάλα

Στο πλαίσιο ελέγχων για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, εντοπίστηκε το βράδυ του Σαββάτου στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Ασφάλειας ένας αλλοδαπός, ο οποίος διέθετε προς πώληση σημαντική ποσότητα. Συγκεκριμένα, στην κατοχή του βρέθηκαν 500 πακέτα τσιγάρων τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης και κατασχέθηκαν για να παραδοθούν στο αρμόδιο Τελωνείο που θα υπολογίσει τα διαφυγόντα έσοδα του δημοσίου. Ο αλλοδαπός συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων κατηγορούμενος για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα.

Στην Καβάλα, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ένας αλλοδαπός που διέθετε προς πώληση είδη παρεμπορίου. Κατασχέθηκαν συνολικά 37 ατζέντες, διακοσμητικά και άλλα είδη, ενώ ο αλλοδαπός συνελήφθη, του επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας με την κατηγορία της άσκησης πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου χωρίς την απαιτούμενη άδεια.

ΣΧΟΛΙΑ