Δήμαρχος Σιντικής: Το στρατόπεδο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κλειστή δομή προσφύγων

“Δεν μπορεί να ξεριζωθεί από τις καρδιές των ατόμων η αμφιβολία και η μη εμπιστοσύνη στο κράτος. Δημιουργείται ένα μεγάλο ερώτημα στην περιοχή, η Ροδόπολη είναι κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, δεν ξέρω για ποιους λόγους επιλέχθηκε”, είπε ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Γιώργο Χουδαλάκη, Ιωσήφ Καλαμαράκη και Στεφανία Κασίμη, σχετικά με τη δημιουργία κλειστής δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο στρατόπεδο ‘Βασιλειάδη’ στη Ροδόπολη Σερρών.

“Εμείς ενημερωθήκαμε με την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου χθες, προχθές ακούσαμε κάτι φήμες ότι θα γίνει στη Ροδόπολη… Το στρατόπεδο είναι στο κέντρο και δίπλα είναι το νηπιαγωγείο, το δημοτικό, παιδικοί σταθμοί, το γήπεδο. Όλο το χωριό έχει γύρω στα 650 – 700 άτομα… Εμείς αντιδρούμε γιατί είναι μέσα στην πόλη μας”, σημείωσε ο Δήμαρχος Σιντικής και πρόσθεσε:

“Οι κάτοικοι είναι γύρω – γύρω από το στρατόπεδο. Το ερώτημα είναι, αυτούς που κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα θα μπορέσουν να τους κρατήσουν εκεί πέρα; Πώς επιλέχθηκε αυτό το μέρος; Η απόφαση χθες του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν σχεδόν ομόφωνη, ότι δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί αυτό το στρατόπεδο”.

“Οι κάτοικοι έχουν αποφασίσει να μην αφήσουν κανένα από τα μηχανήματα του εργολάβου να περάσουν”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δομουχτσίδης.

ΣΧΟΛΙΑ