Δήμαρχος Αδρίτσαινας για τις φωτιές στην Ηλεία: Ούτε το 2007 τέτοιες στιγμές – Συνελήφθη 46χρονος

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να επιχειρούν στα μέτωπα της φωτιάς στις περιοχές Φρίξα, Σκυλλουντία και Καλυβάκια της Ηλείας, προκειμένου να μην απειληθούν εκ νέου κατοικημένες περιοχές.

Για τον καλύτερο συντονισμό της κατάστασης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει μειωθεί η ένταση των ανέμων, ενώ ψιχαλίζει, γεγονός που βοηθά το έργο των πυροσβεστών, ώστε να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα.

[embedded content]

Παράλληλα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν τις φλόγες στην περιοχή της Σπιάντζας, κοντά στον Πύργο.

Σε δηλώσεις που έκανε ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Δ. Μπαλιούκος, σημείωσε πως τα ξημερώματα η φωτιά ήταν σε ύφεση και έκανε λόγο για «πολλά μέτωπα» που περικυκλώνουν τρεις κοινότητες», ενώ αναφέρθηκε σε «εστίες που είναι ενεργές σε δύσβατα σημεία».

Εκφράζοντας τις υποψίες του, ως προς τα αίτια της πυρκαγιάς και την εκδήλωση πολλών ταυτόχρονων εστιών, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εμπρησμού. «Δεν εξηγείται όλο αυτό το περιστατικό τούτη την περίοδο», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε πως θα γίνει έλεγχος και θα ληφθούν αποφάσεις.

Να σημειωθεί ότι συνελήφθη ένας 46χρονος αλλοδαπός, ο οποίος φαίνεται ότι ευθύνεται για την πυρκαγιά. Ο ίδιος έκαιγε κλαδιά και αφού τελείωσε, νομίζοντας ότι η φωτιά έχει σβήσει, έφυγε από το σημείο, από το οποίο ξεκίνησε το πύρινο μέτωπο.

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Ηλεία – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβέστες (ΒΙΝΤΕΟ)

Πηγή: Real News – Κοινωνία

ΣΧΟΛΙΑ