Βόλος:Εντολή έφεσης κατά της απόφασης για τους μαθητές που κατηγορούνταν για κακοποίηση

Eντολή για έφεση έδωσε η εισαγγελία Εφετών κατά της απόφασης που έκρινε ομόφωνα αθώους τους τρεις 11χρονους μαθητές που κατηγορούνταν για σεξουαλική κακοποίηση 10χρονου συμμαθητή τους.

Αυτό σημαίνει πως η μαραθώνια δίκη που είχε γίνε προ ημερών κεκλεισμένων των θυρών, θα επαναληφθεί.

Όπως εξήγησε ο Σταύρος Γεωργίου (ο δικηγόρος της μητέρας του 10χρονου που έχει αναλάβει την υπόθεση μαζί με τον δικηγόρο Τριαντάφυλλο Εμμανουηλίδη), «από την ανάγνωση της δικογραφίας δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Γιατί αν εγώ μπορούσα να βγάλω άκρη θα μπορούσαν και οι δικαστές να δικάσουν. Γιατί έκαναν δίκη χαρτοπόλεμου. Μερικές φορές δεν αρκεί η δικογραφία. Η δίκη του Βόλου ήταν παρωδία, πρώτον γιατί εκλήθησαν να καταθέσουν ως μάρτυρες 4 δάσκαλοι που ήταν κατηγορούμενοι γι΄αυτό το θέμα και έχουν δικαίωμα να μην πουν τίποτα που θα τους κρίνει ενόχους από το νόμο. Μόνο αυτοί ήταν οι μάρτυρες.Ζητήσαν να έρθουν οι παιδοψυχίατροι που είχαν εικόνα για όλα τα παιδιά, οι παιδοχειρουργοί, οι τεχνικοί σύμβουλοι, να έρθει η ιατροδικαστής κυρία Ρουμπίνη Λεονταρή».

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΣΜΑΣ:

 

«Σύμφωνα με το έγγραφο, η μια εισαγγελία λέει στην άλλη “παρακαλούμε να ασκήσετε έφεση κατά της τάδες απόφασης”. Αυτό για μένα είναι νομικά πρωτόγνωρο. Ότι διατάσσει η μια εισαγγελία την άλλη εισαγγελία να κάνει την έφεση. Πληροφορηθήκαμε ότι ασκήθηκε έφεση με κάποιους λόγους που εγώ τους θεωρώ αστείους και το τονίζω. Δεν φοβίζει την πλευρά ούτε των υπερασπιστών ούτε και των γονέων των παιδιών γιατί όπως αθωώθηκαν πανηγυρικά με ομόφωνη απόφαση μετά από μια διαδικασία που κράτησε 11,5 ώρες, έτσι θα κριθεί και από το Εφετείο. Δε μας φοβίζει τίποτα γιατί το συγκεκριμένο κατηγορητήριο συντάχθηκε μετά από καταγγελίες οι οποίες μόνο από έναν νοσηρό εγκέφαλο – όχι απλής μυθοπλασίας- αλλά κατάστασης που δεν έχει ξαναπαρουσιαστεί στα ποινικά χρονικά της χώρας. Θα γελάσει -όποιος γελάσει- τελευταίος!»

ΣΧΟΛΙΑ