Σάββατο 4 Απριλίου 2020
11 C
Πάτρα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εισφορές: Πώς θα γίνει η μείωση 25% στους ελεύθερους επαγγελματίες Ρωσική εφημερίδα «υμνεί» τον Τσιόδρα: Η εμπειρία της Ελλάδας είναι υποδειγματική «Φοβόμαστε ότι η Τουρκία μπορεί να στείλει επίτηδες στα νησιά μας φορείς του ιού» Μητσοτάκης σε Μακρόν και Μέρκελ: Τι ζητάμε για τη συμφωνία ΕΕ – Ερντογάν Απίστευτο: Περισσότερες από 2.000 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις σε ένα 24ωρο Πέτσας: Τα τρία «όχι» του Πάσχα – «Φέτος ας σουβλίσουμε τον κορωνοϊό» Γεννηματά: Η κυβέρνηση να βάλει τέλος στην αβεβαιότητα μαθητών και εκπαιδευτικών Ιράν: 3.296 θάνατοι από κορωνοϊό Ισπανία : Θερίζει η πανδημία – 932 νεκροί σε μια μέρα Χρυσοχοΐδης: Δεν τίθεται θέμα μετακίνησης στο χωριό για Πάσχα Δραγασάκης: «Χρειαζόμαστε ένα «Ελληνικό Πρόγραμμα Σιγουριάς» για τους εργαζόμενους» ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων την Τετάρτη 8 Απριλίου

Βρείτε τη φθηνότερη βενζίνη κοντά σας με λίγα «κλικ»

Με λίγα κλικ οι καταναλωτές μπορούν να ελέγχουν τις τιμές της βενζίνης και των υπόλοιπων καυσίμων κίνησης, αλλά και του πετρελαίου θέρμανση.

Στην Ελλάδα είναι έντονη η ανησυχία για τις διεθνείς εξελίξεις οι οποίες θα έχουν ως αποτέλεσμα να «τσιμπήσουν» οι τιμές στα πρατήρια υγρών καυσίμων.

Στη διάθεσή τους οι οδηγοί έχουν ένα εργαλείο, το οποίο τους επιτρέπει να εντοπίζουν το πρατήριο με το φθηνότερα καύσιμα.

Η ιστοσελίδα fuelprices.gr είναι το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων που δημιουργήθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Πως θα βρείτε τη φθηνότερη βενζίνη κοντά σας

Μπορείτε να βρείτε τη φθηνότερη βενζίνη (ή όποιο άλλο καύσιμο) ακολουθώντας τα εξής βήματα:

  • Μπείτε στη σελίδα www.fuelprices.gr/GetGeography και επιλέξτε τον νομό που σας ενδιαφέρει και μετά πατήστε «επόμενο».
  • Επιλέξτε τον δήμο ή τους δήμους που σας ενδιαφέρουν και μετά πατήστε «επόμενο».

  • Επιλέξτε τα Δημοτικά Διαμερίσματα που σας ενδιαφέρουν και μετά πατήστε «επόμενο».

  • Επιλέξτε τον τύπο καυσίμου που σας ενδιαφέρει, κλικάρετε στο κουτί «Δεν είμαι ρομπότ» και μετά πατήστε «επόμενο»

Πώς κινούνται οι τιμές των καυσίμων

Σταθερές παρέμειναν χθες οι τιμές της βενζίνης παρά τις ανατιμήσεις στη διεθνή αγορά και τις τιμές διυλιστηρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφώθηκε χθες (πανελλαδικός μέσος όρος) στο 1,592 ευρώ το λίτρο, έναντι 1,589 ευρώ τη Δευτέρα.

Ωστόσο οι τιμές διυλιστηρίου (που καθορίζονται με βάση το μέσο όρο των διεθνών τιμών των προηγούμενων 5 ημερών) ακρίβυναν σήμερα κατά επιπλέον 1 λεπτό το λίτρο, ανεβάζοντας τη συνολική αύξηση στην τιμή βάσης της αγοράς, σωρευτικά τις τελευταίες ημέρες περίπου στα 2 λεπτά.

Η υποχώρηση των διεθνών τιμών του αργού δημιουργεί προϋποθέσεις για εκτόνωση των πιέσεων, σε κάθε περίπτωση πάντως η διακύμανση των τιμών στη λιανική δεν ξεφεύγει από τα συνήθη επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ