«Βομβαρδισμένο» τοπίο η Σύμη μετά τη θεομηνία – «Ηταν σαν σεισμός», λένε κάτοικοι (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ)

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκε η Σύμη, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου οι τοπικές αρχές να διαχειριστούν ευχερέστερα το έργο της αντιμετώπισης των άμεσων συνεπειών των έντονων πλημμυρικών φαινομένων.

Από τις καταρρακτώδεις βροχές επλήγησαν καταστήματα και σπίτια, οχήματα παρασύρθηκαν από ορμητικούς χειμάρρους στη θάλασσα και μεγάλες ποσότητες λάσπης και φερτών υλικών μεταφέρθηκαν στους δρόμους.

Την ίδια ώρα, διακόπηκε και η ηλεκτροδότηση, καθώς είχε πλημμυρήσει ο σταθμός της ΔΕΗ, η βλάβη ωστόσο προοδευτικά αποκαθίσταται για μεγάλο μέρος του νησιού.

Δείτε το ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τις εικόνες καταστροφής

[embedded content]

Δείτε τι είπε ο δήμαρχος Σύμης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου

[embedded content]

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική «λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στη νήσο Σύμη, η Υπηρεσία μας έχεΙ πραγματοποιήσει αντλήσεις υδάτων σε 12 κατοικίες, σε δύο ξενοδοχεία, στα κτήρια του ΟΤΕ, των ΕΛΤΑ, σε συγκρότημα κτηρίων του στρατού (Σ.Ο.Α) καθώς και στον υποσταθμό της ΔΕΗ, προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση».

Πλύση από φερτά υλικά πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό σχολείο του νησιού. Επίσης ολοκληρώθηκε η μεταφορά 10 ατόμων από την Ι.Μ. Πανορμίτη σε ασφαλές σημείο.

Επιπλέον, η Πυροσβεστική προέβη σε απεγκλωβισμούς ατόμων που είχαν ακινητοποιηθεί στα οχήματά τους, σε κοπές δέντρων και σε ενέργειες για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο της νήσου.

Πηγή: Real News – Κοινωνία

ΣΧΟΛΙΑ