Βίτσας: Αυτοί που είναι σε μεσαία κατάσταση μπορεί να έχουν χασούρα από τα μέτρα

Δεν θα είναι για όλους «μηδέν» το αποτέλεσμα από τα μέτρα, δήλωσε ο Δημήτρης Βίτσας, προσθέτοντας ότι όσοι είναι στη μεσαία τάξη μπορεί να έχουν κάποια… χασούρα.

«Αυτά που ψηφίσαμε έχουν λογική ότι τα ισοδύναμα και τα μέτρα παίρνονται την ίδια στιγμή, οπότε το δημοσιονομικό αποτέλεσμα είναι μηδέν. Αυτό δεν σημαίνει ότι για τον καθένα θα είναι μηδέν», είπε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής στον ΣΚΑΪ. «Για αυτούς που είναι πιο χαμηλά, μπορεί να υπάρχει και κάποιο κέρδος, γι’ αυτούς που είναι σε μια μεσαία κατάσταση, όπως εγώ, μπορεί να υπάρχει και κάποια χασούρα», συμπλήρωσε.

Ακόμη, δήλωσε ότι το ΔΝΤ θα μείνει στο ελληνικό πρόγραμμα ως σύμβουλος και όχι ως χρηματοδότης και επέμεινε ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται πιστοληπτική γραμμή στήριξης λόγω της ιταλικής κρίσης.

«Στην πλάτη της προσπάθειας ότι βγαίνουμε από τη μνημονική περίοδο λέει ότι θα μειώσει φόρους ο Μητσοτάκης», δήλωσε ακόμη και υπογράμμισε ότι το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα θα είναι ο τελευταίος μνημονικός νόμος.

Τέλος, αναφερόμενος στο Σκοπιανό, δήλωσε ότι η συμφωνία θα είναι έναντι όλων και δεν θα υπάρχουν αλυτρωτικές αναφορές στο σύνταγμα της ΠΓΔΜ. «Θέλουμε να λυθεί με τιμιότητα το Σκοπιανό. Είναι δύσκολη απόφαση, δεν είναι εύκολη απόφαση», κατέληξε.

 

ΣΧΟΛΙΑ