Απόπειρα ανακατάληψης στο Κουκάκι από 50 αντιεξουσιαστές(VIDEO)

Συμβαίνει αυτή την ώρα

Απόπειρα ανακατάληψης στο Κουκάκι από 50 αντιεξουσιαστές.  Η απόπειρα γίνεται στις δύο πρώην καταλήψεις στις οδούς Ματρόζου και Παναιτωλίου, με 30 άτομα να προσπαθούν να ανακαταλάβουν το διώροφο στη Ματρόζου και 20 άτομα να βρίσκονται έξω από το κτίριο στην Παναιτωλίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο άτομα βρίσκονται στην ταράτσα της διώροφης οικίας στη Ματρόζου. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις (ΜΑΤ κ.λπ.) κατευθύνονται στο Κουκάκι αυτή την ώρα.

Να σημειωθεί ότι και τα δύο κτίρια είναι σφραγισμένα από την ΕΛ.ΑΣ.

Τι λένε οι αντιεξουσιαστές με ανάρτησή τους

Σε ανάρτησή τους οι αντιεξουσιαστές αναφέρονται στις καταλήψεις στις οδούς Ματρόζου 45 και Παναιτωλίου 25, δημοσιεύοντας και φωτογραφίες.

«Η ανακατάληψη της Ματρόζου 45 και της Παναιτωλίου 21 είναι μια πράξη ενάντια στο φόβο που μας επιβάλει η κρατική καταστολή. Είναι ένα σινιάλο αντίστασης και ένα κάλεσμα κλιμάκωσης των αγώνων. Να μην αφήσουμε τις γειτονιές μας και την φύση έρμαια της αναπτυξιακής λεηλασίας.

Να μην αποδεχτούμε τον εκτοπισμό των ζωών μας. Να κρατήσουμε τα πάρκα, τις πλατείες και τους λόφους ελεύθερους.Να αντεπιτεθούμε στους μισθοφόρους του κράτους.Να οξύνουμε τους αγώνες ενάντια στην εργασιακή εκμετάλλευση.Να δοθούμε εξ ολοκλήρου στον αγώνα για επιβίωση και ελευθερία.Ο αγώνας δεν είναι ούτε νόμιμος ούτε παράνομος είναι δίκαιος», αναφέρουν.

Και συνεχίζουν: «Μαζί με δεκάδες συντρόφια από τον αναρχικό / αντιεξουσιαστικό χώρο, που χωρίς αυτόν καμιά κατάληψη δεν θα ήταν δυνατή, παίρνουμε πίσω τα σπίτια της κοινότητας με στόχο να καλυφθούν στεγαστικές ανάγκες, να επαναλειτουργήσουν οι δομές αλληλεγγύης και να ξαναβρούν έδαφος σχέσεις ελεύθερες από την πατριαρχία τον ρατσισμό και την ιεραρχία. Να ανοίξουν ξανά τα σπίτια στην γειτονιά και στο κίνημα με εκδηλώσεις, γλέντια και αγώνες. Καταλαμβάνουμε παρατημένα κτήρια, συνδέουμε παράνομα ρεύμα και νερό. Εργαζόμαστε για να τα καταστήσουμε βιώσιμα και αναλαμβάνουμε το κόστος της καταστολής. Είναι μια συνειδητή επιλογή απέναντι στον εκβιασμό του ενοικίου και των λογαριασμών. Η κάλυψη των βασικών αναγκών πρέπει να είναι δεδομένη για όλους τους ανθρώπους και όχι ένα εργαλείο στα χέρια των αφεντικών ώστε να μας βάζουν το δίλημμα υποταγή ή εξαθλίωση».
Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΟΛΙΑ