Απεργία και στάση εργασίας ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ

Σε κινητοποιήσεις προχωρά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και σύμφωνα με ανακοίνωση της προχωρά σε στάσεις εργασίας και πανελλαδική απεργία Το πλαίσιο της ΠΟΕΔΗΝ είναι το ακόλουθο: «Η Κυβέρνηση προσπαθεί να διαχειρισθεί επικοινωνιακά την επικείμενη συμφωνία της με τους δανειστές – τρόικα για το κλείσιμο της Αξιολόγησης και την υπογραφή 4ου μνημονίου τσακίζοντας ακόμη περισσότερο την ελληνική κοινωνία. Τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για τα επόμενα χρόνια η κυβέρνηση θα τα αναζητήσει μέσα από την ισοπέδωση μισθών, συντάξεων, κοινωνικών – εργασιακών δικαιωμάτων, καθώς επίσης και το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας. Επανειλημμένως με στοιχεία αποδεικνύουμε ότι οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας βρίσκονται σε τριτοκοσμικά επίπεδα με αποτέλεσμα να έχουν καταρρεύσει τα Δημόσια Νοσοκομεία και να κινδυνεύουν ζωές Ασθενών κατ΄ εξακολούθηση. Δεν θα τους επιτρέψουμε να διαλύσουν τις ζωές μας».

Ακολούθως η ΠΟΕΔΗΝ ανακοίνωσε το πρόγραμμα δράσης που είναι το εξής:

«Τετάρτη 15 Μάρτη 2017 -4ωρη Στάση Εργασίας 11π.μ. – 3μ.μ. για τα Σωματεία Μέλη της Αττικής

24ωρη Πανελλαδική Απεργία για τα Σωματεία Μέλη της Περιφέρειας

Πανελλαδική Συγκέντρωση 12 το μεσημέρι στην πλατεία Μαβίλης. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή, Υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας.

1 – 14 Μάρτη περιοδείες κλιμακίων της ΠΟΕΔΗΝ στα Νοσοκομεία της Αττικής, για την προετοιμασία της κινητοποίησης. Τα Σωματεία Μέλη θα ενημερωθούν για το πρόγραμμα.

Το Καραβάνι της Υγείας συνεχίζει το δρόμο του για τη σωτηρία του ΕΣΥ – ΕΚΑΒ – Πρόνοιας. Φτάνει στην Ηπειρο και συγκεκριμένα στα Ιωάννινα την Τετάρτη 26.04.2017

Παλεύουμε:

Για δωρεάν Δημόσια Υγεία με εύκολη και Καθολική Πρόσβαση

Επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση των Νοσοκομείων – των Πρωτοβάθμιων Μονάδων – του ΕΚΑΒ και της Πρόνοιας.

Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας των πρώην εργολαβικών εργαζομένων

Ένταξη στα ΒΑΕ

Επαναφορά στις θέσεις που κατείχαν οι καθαιρεμένοι Προϊστάμενοι Οργανικών Μονάδων -Ανάκτηση μισθολογικών, ασφαλιστικών, εργασιακών Μνημονιακών απωλειών -Μονιμοποίηση Επικουρικών Κάτω τα χέρια από το ανθυγιεινό επίδομα. Όλοι μαζί στο δρόμο».

 

ΣΧΟΛΙΑ