Απίστευτο λάθος στην επιγραφή της Unesco στους Φιλίππους

Και άφησαν την υπουργό Πολιτισμού να ποζάρει δίπλα καμαρώνοντας

ντί για World Heritage Site (Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς) η επιγραφή αναφέρει Word (που σημαίνει «λέξη» και όχι κόσμος) Heritage Site. Είναι απορίας άξιον ότι κανένας δεν παρατήρησε τόσο χοντρό λάθος (τρεις λέξεις όλες και όλες και η μία να είναι λάθος;) και άφησε την υπουργό Πολιτισμού να ποζάρει δίπλα καμαρώνοντας.

Με μια εκδήλωση γεμάτη συγκινησιακή φόρτιση και πολλούς συμβολισμούς, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου, ολοκληρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι οι διήμεροι εορτασμοί για τη ένταξη του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Στην είσοδο του αρχαίου θεάτρου Φιλίππων η υπουργός αποκάλυψε  την αναμνηστική πινακίδα επιβεβαιώνοντας πλέον και τυπικά την ένταξη του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Οι πινακίδες ενημερώνουν πλέον τους χιλιάδες έλληνες και ξένους τουρίστες που κάθε χρόνο έρχονται στους Φιλίππους ότι επισκέπτονται ένα διεθνές μνημείο με ιδιαίτερους συμβολισμούς όχι μόνο για την ιστορία των ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων αλλά και το χριστιανισμό. Από τους Φιλίππους  διαδόθηκε από τον Απόστολο Παύλο σε ολόκληρη την Ευρώπη το ευαγγελικό μήνυμα ιδρύοντας την πρώτη χριστιανική εκκλησία στη Γηραιά Ήπειρο και βαφτίζοντας την πρώτη ευρωπαία και ελληνίδα χριστιανή την Αγία Λυδία. Είναι αυτός ο προικισμένος τόπος που η περίφημη μάχη των Φιλίππων, στην ομώνυμη πεδιάδα στον ίσκιο του χρυσοφόρου όρους Παγγαίου, μετέβαλε την πολιτική και συνταγματική ιστορία της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ