Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019
10.8 C
Πάτρα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΛΣΤΑΤ: 500 νέες προσλήψεις – Αναλυτικά οι θέσεις και οι αμοιβές ΟΑΕΔ: Αυτά είναι τα τρία επιδόματα για όσους δε δικαιούνται επίδομα ανεργίας Δημοσκόπηση: Κόλαφος για ΣΥΡΙΖΑ, προβληματισμός για ΝΔ Οι κάτοικοι στο Μάτι ετοιμάζουν μηνύσεις για τη μόλυνση από αμίαντο Πρωτιά των ασφαλιστικών ταμείων στις καταγγελίες κακοδιαχείρισης Δολοφονία Τοπαλούδη: Τα 7 ευρήματα από τις εργαστηριακές εξετάσεις Απίστευτο βίντεο: Άλογο έκανε… βόλτες στη Θεσσαλονίκη Ανεργία: Μελέτη αποκαλύπτει ποιοι δεν βρίσκουν δουλειά Φυλακές: «Ζωάρα»… πίσω από τα κάγκελα! Νέο βίντεο με αλκοόλ και ζεϊμπεκιές! Σε δάσκαλο από χωριό της Κένυας το «Νόμπελ Δασκάλων» και το ένα εκατομμύριο δολάρια Μέρισμα και το Πάσχα με 250 ευρώ στους πολίτες – Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι Πύργος: Θάνατος μυστήριο για φοιτήτρια από τη Βαρβάσαινα

Ανασφάλιστα οχήματα: Στήνουν «παγίδα» με βαριά πρόστιμα

Σε ένα νέο «σαφάρι» για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων πρόκειται να προχωρήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), η οποία ξεκινά τις επόμενες μέρες ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων.

Η διασταύρωση θα γίνει με βάση μια συγκεκριμένη ημερομηνία και όσα οχήματα ήταν ανασφάλιστα τη συγκεκριμένη ημέρα βάση του αρχείου της ένωσης ασφαλιστικών εταιρειών θα επιφέρουν στους ιδιοκτήτες τους τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

Οι κάτοχοι οχημάτων, που δεν τα έχουν ασφαλίσει, θα λάβουν ένα τυποποιημένο μήνυμα στο Taxisnet, το οποίο θα τους ενημερώνει ότι εντοπίστηκαν ως κάτοχοι πιθανών ανασφάλιστων οχημάτων.

Τα πρόστιμα

Στους ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων ΙΧ θα δοθεί προθεσμία 30 ημερών προκειμένου να προχωρήσουν στην ασφάλιση του οχήματός τους. Η ασφάλιση όμως θα είναι εφικτή μόνο εφόσον καταβληθεί το σχετικό πρόστιμο παράβολο το οποίο θα χρεωθεί στη μερίδα τους στο Taxisnet.

Τα πρόστιμα που θα πιστωθούν στο Taxisnet για τους ιδιοκτήτες οχημάτων που τα κινούν ανασφάλιστα ανέρχονται από 100 έως 250 ευρώ ανάλογα με τον τύπο και τον κυβισμό του οχήματος.

Ειδικότερα τα πρόστιμα ανέρχονται σε:

  • 100 ευρώ για δίκυκλα έως 250 κυβικά,
  • 150 ευρώ για δίκυκλα άνω των 251 κυβικών,
  • 200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 κυβικά και
  • 250 ευρώ για αυτοκίνητα μεγαλύτερου κυβισμού.

Στην πρώτη διασταύρωση που είχε πραγματοποιηθεί το 2017 είχαν εντοπισθεί εκατοντάδες χιλιάδες λάθη καθώς τα αρχεία οχημάτων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών ήταν σε κακή κατάσταση.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αρμόδιων στελεχών στη νέα διασταύρωση αναμένεται να εντοπισθούν περισσότερα από 300.000 ανασφάλιστα οχήματα.

ΣΧΟΛΙΑ