Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020
9.5 C
Πάτρα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κόμπι Μπράιαντ: Από τα δακτυλικά αποτυπώματα ταυτοποιήθηκε η σορό του Μαρτυρίες μετά την καταγγελία εργάτη ότι τον πυροβόλησε ο εργοδότης του (VIDEO) Διαμαρτυρία της ΠΕΔ για τη διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας – Εκτός η Πάτρα Καιρός: Νεφώσεις, τοπικές βροχές και σκόνη – Πού αναμένεται να βρέξει Στο Μέγαρο των Ηλυσίων ο Μητσοτάκης: Η ατζέντα με Μακρόν σε ασφάλεια και οικονομία Μέχρι τις 17 Μαρτίου οι νέες αντικειμενικές αξίες Στον «πάγο» οι έρευνες για εξόρυξη πετρελαίου στον πατραϊκό Πάτρα: Αποσωληνώθηκε το 2χρονο κοριτσάκι – Βελτιώνεται η υγεία του Προμηθέας: Ζωντανός με εντυπωσιακό διπλό με 70-52 επί της Venezia (ΦΩΤΟ) Παρέμβαση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας για τα μαθήματα ειδικότητας Ακόμα εννέα σχολεία έκλεισαν λόγω γρίπης Συνεχίζεται έως το Σάββατο ο αποκλεισμός του κόμβου Εγλυκάδας της Περιμετρικής

Αναδρομικά: Αυτά είναι τελικά ποσά για τις κύριες συντάξεις – Με ποιο τρόπο θα δοθούν

Εως και 18.000 ευρώ δικαιούνται 500.000 συνταξιούχοι από αναδρομικά και αυξήσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις από την επιστροφή των μειώσεων που βγήκαν αντισυνταγματικές.

Για τις κύριες συντάξεις, τα αναδρομικά που δικαιούνται να πάρουν είναι:

1. Ως 15.790 ευρώ για συνταξιούχους δικαστικούς.

2. Ως 10.000 με 11.000 ευρώ για απόστρατους και συνταξιούχους άλλων ειδικών μισθολογίων, όπως καθηγητών, γιατρών.

3. Ως 7.940 ευρώ για πολιτικούς συνταξιούχους.

Τα αναδρομικά κλειδώνουν -εκτός απροόπτου- για ένα 10μηνο και αφορούν τις μειώσεις της ΕΑΣ στις κύριες συντάξεις τους και των νόμων 4051 και 4093 σε κύριες και επικουρικές.

 Τα αναδρομικά για την επιστροφή των μειώσεων από τους νόμους 4051 και 4093, σε κύριες και επικουρικές, κρίνονται στη δίκη-σταθμό που θα γίνει στο Συμβούλιο της Επικρατείας στις 10 Ιανουαρίου του 2020.

Τα αναδρομικά από τη μείωση της ΕΑΣ έχουν ήδη κριθεί τελεσίδικα και μόνον για τις συντάξεις του Δημοσίου από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Απομένει η συμμόρφωση της κυβέρνησης με τις αποφάσεις καθώς δεν υπάρχει καμία νομιμοποιητική βάση για τη διατήρηση της ΕΑΣ, που κρίθηκε αντισυνταγματική για τις συντάξεις του Δημοσίου. Πέραν αυτών, υπάρχουν αυξήσεις και νέα αναδρομικά στις επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου.

ΣΧΟΛΙΑ