Αιχμή του δόρατος στη μάχη κατά του «covid-19» οι υπηρεσίες ΕΟΤ εξωτερικού

Όλα τα μέτρα, που αφορούν τον ελληνικό τουρισμό, δημοσιεύονται στην αγγλική γλώσσα

Σε πλήρη δράση βρίσκονται τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Μάλιστα, με επιστολή του γενικού γραμματέα ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη, στα 16 γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό μεταφέρονται τα εξής: 

-να διαφυλάττουν πρωτίστως την υγεία των στελεχών του Οργανισμού και των οικείων τους, ακολουθώντας τις οδηγίες ασφάλειας και υγιεινής στην εργασία που έχει ήδη εκδώσει ο ΕΟΤ.
-να συνεχίσουν να βρίσκονται σε συνεχή συνεννόηση με τις τοπικές αλλά και τις ελληνικές πρεσβευτικές αρχές, καθώς και να παρέχουν άμεση και έγκυρη πληροφόρηση προς την τοπική τουριστική αγορά της χώρας εποπτείας τους, ακολουθώντας τις οδηγίες ΕΟΤ και υπουργείου, για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα και για τα μέτρα που λαμβάνονται ειδικά στον τουρισμό.

Όλα τα μέτρα, που αφορούν τον ελληνικό τουρισμό, δημοσιεύονται στην αγγλική γλώσσα στην ειδική ενότητα, που δημιουργήθηκε για αυτό το σκοπό, http://www.visitgreece.gr/en/home/about_covid_19 και η οποία συνεχώς ανανεώνεται.

Από την άλλη πλευρά, οι υπηρεσίες ΕΟΤ εξωτερικού έλαβαν από τον γενικό γραμματέα σαφείς οδηγίες ώστε να παρέχουν προς τον ΕΟΤ και το υπουργείο Τουρισμού πληροφορίες για την εξέλιξη της κατάστασης ανά χώρα αρμοδιότητάς τους, σχετικά με τον κορονοϊό και πιο συγκεκριμένα:

Α. Για τις τάσεις, τις εξελίξεις και τις αποφάσεις της τοπικής ή των τοπικών αγορών (ΤΟs, αεροπορικές, specialists κλπ) σχετικά με την Ελλάδα και το τουριστικό μας προϊόν, διατηρώντας και ενισχύοντας την επικοινωνία με τους φορείς της αγοράς.
Β. Για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην εκάστοτε  χώρα αρμοδιότητάς τους, με στοιχεία από έγκυρες-επίσημες πηγές.
«Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τα δεδομένα αυτά, αλλά και το κλίμα στις τοπικές κοινωνίες, καθώς θα μας βοηθήσουν να διαμορφώσουμε την στρατηγική της επόμενης μέρας» τονίζει ο Δημήτρης Φραγκάκης στην επιστολή του. Και επισημαίνει: «Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού οφείλει να έχει το βλέμμα στραμμένο και στην επόμενη μέρα. Η πανδημία θα υποχωρήσει και μέχρι τότε θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε, στο μέτρο του δυνατού, προκειμένου να δώσουμε μία νέα μάχη για την ενίσχυση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στο εξωτερικό.

Σε αυτή την προσπάθεια θα είστε, όπως πάντα, βασικοί συντελεστές και παρακαλώ να βρίσκεστε σε εγρήγορση. Ακόμα και αν σήμερα οι συνθήκες δεν θεωρούνται ευνοϊκές, σας προτρέπω να μην εφησυχάσετε και να συνεχίσετε την δουλειά σας με την ίδια ένταση, ώστε να διαμορφώσουμε μαζί τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τον ελληνικό τουρισμό».

ΣΧΟΛΙΑ