Έρχεται ο e-ΕΦΚΑ για τους ασφαλισμένους: Επιταχύνεται η έκδοση συντάξεων

Βρούτσης: Τον Ιανουάριο το ασφαλιστικό στη Βουλή

«Τον Ιανουάριο θα έρθει το νομοσχέδιο προς ψήφιση για το ασφαλιστικό στη Βουλή» τόνισε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό OPEN TV.

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε «ότι το νέο ασφαλιστικό θα παρέχει απλότητα, ευελιξία και ελευθερία στον ασφαλισμένο. Σε σχέση με το προηγούμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, αυτό που θα έρθει στη Βουλή, θα αποσυνδέεται από τις χρονοκλάσεις, θα αποσυνδέεται από το εισόδημα και τον κατώτατο μισθό και θα εκπίπτει από το φορολογικό εισόδημα».

Όσον αφορά τις επικουρικές συντάξεις ο κ.Βρούτσης είπε «ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει αύξηση των επικουρικών συντάξεων στο προσεχές διάστημα»

Για τις εκκρεμείς συντάξεις, ο υπουργός Εργασίας είπε «ότι έχουν επιταχυνθεί οι διαδικασίες έκδοσης τους. Ωστόσο με το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό στον ΕΦΚΑ δεν λύνεται το πρόβλημα. Για αυτό το λόγο το υπουργείο Εργασίας ετοιμάζει τον e-EFKA για τους ασφαλισμένους».

Για το θέμα του Reuters όπου θα δοθούν σε funds τα 12 δις των ασφαλιστικών ταμείων,ο κ.Βρούτσης τόνισε «ότι δεν υπάρχει τέτοιο σχέδιο που λέει το REUTERS.Η σχέση μου με τον κ.Μηταράκη είναι άριστη».

Τέλος για το αν υπάρξει το ενδεχόμενο να ξαναδωθεί το ΕΚΑΣ σε χαμηλοσυνταξιούχους ο κ.Βρούτσης είπε «ότι θέλουμε να υπάρξει ένας μόνιμος υποστηρικτικός μηχανισμός στο ασφαλιστικό.13η και 14η σύνταξη δεν πρέπει να υπάρχει».

ΣΧΟΛΙΑ