Έγκλημα στο Ελληνικό: Πειθαρχική δίωξη στον οδηγό ταξί από την Περιφέρεια Αττικής

Πώς δικαιολόγησε ο ταξιτζής την πράξη του

Περιφέρεια Αττικής εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί ότι ζητήθηκαν τα στοιχεία και θα κινηθούν οι διαδικασίες και θα επιβληθούν οι νόμιμες κυρώσεις στον οδηγό ταξί.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος σχετικά με την ανθρώπινη τραγωδία στο Ελληνικό και την περιγραφόμενη αντίδραση του οδηγού ταξί, στον οποίο απευθύνθηκε η άτυχη γυναίκα, η αρμόδια Γενική Διεύθυνση της Περιφέρειας Αττικής ζήτησε με έγγραφό της από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές τα στοιχεία ταυτότητας του εν λόγω οδηγού, προκειμένου να κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες και να επιβληθούν οι νόμιμες κυρώσεις.

Έγκλημα στο Ελληνικό: Ο ταξιτζής… μετάνιωσε

Ο οδηγός ταξί που αρνήθηκε -όπως σημείωσε ο ίδιος- να βοηθήσει την αιμόφυρτη γυναίκα που δευτερόλεπτα πριν είχε δεχθεί πυροβολισμούς από τον σύζυγό της στο Ελληνικό, ο οποίος αμέσως μετά αυτοκτόνησε, μίλησε στο OPEN TV.

Πολλοί ήταν αυτοί που κατηγόρησαν τον οδηγό ταξί ότι επέλεξε να αφήσει αβοήθητη μια γυναίκα που είχε μόλις δεχθεί δολοφονική επίθεση, για να μην «λερωθεί» το όχημά του. Ο επαγγελματίας οδηγός που ήταν και αυτόπτης μάρτυρας του εγκλήματος στο Ελληνικό έχει… κι άλλους μπελάδες, αφού ήδη δέχθηκε κριτική και από τον Σύνδεσμο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής, ο οποίος με ανακοίνωσή του καταδίκασε την συμπεριφορά του και τόνισε: «Σαν διοίκηση, το ελάχιστο που εισηγούμαστε είναι η αφαίρεση της ειδικής του άδειας από το υπουργείο Μεταφορών και η αποπομπή του από τον κλάδο μας».

Ο ταξιτζής, πάντως, μίλησε στην κάμερα του OPEN TV, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την αντίδρασή του, κάνοντας λόγο για πανικό που τον κατέβαλε τις πρώτες στιγμές. «Όλη μέρα δουλεύω για να βγάλω το καλύτερο για το παιδί μου. Αυτό προσπαθώ να κάνω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο οδηγός, υποστηρίζοντας ότι έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα από μια παρεξήγηση.

ΣΧΟΛΙΑ