Έγινε η εκταφή της σορού του Αλέξανδρου Βέλιου

Ερευνάται το ενδεχόμενο υποβοηθούμενης ευθανασίας

 

Παρουσία των Αρχών και της οικογένειάς του, έγινε η εκταφή της σορού του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Βέλιου, με βάση την απόφαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίου και των αξιωματικών του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να διενεργηθούν τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις, για να διαπιστωθεί κατά πόσο του χορηγήθηκε ειδική ένεση που προκάλεσε ή επέσπευσε το θάνατό του.

Και αυτό γιατί από την πορεία των ερευνών, προκύπτουν κάποιες μικρές ενδείξεις πως κάποιος έδωσε ή έκανε στον Αλέξανδρο Βέλιο ένεση προκειμένου να επισπεύσει το μοιραίο. Εξαιτίας αυτών των ενδείξεων αποφασίστηκε η εκταφή της σορού, για να γίνουν οι απαραίτητες τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις, ώστε να αποκλειστεί ή επιβεβαιωθεί το ενδεχόμενο της υποβοηθούμενης ευθανασίας με κάποια φαρμακευτική ή άλλη ουσία που προκάλεσε ή επέσπευσε το θάνατό του.

Οι αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση χθες έλαβαν μία ακόμη κατάθεση από άτομο που φαίνεται να είχε ρόλο στην εξέταση και κατάρτιση των πιστοποιητικών θανάτου για να γίνει η κηδεία του 63χρονου δημοσιογράφου.

Είχε προηγηθεί μία πρώτη κατάθεση της συζύγου του Αλέξανδρου Βέλιου, Νάντιας Γερολυμάτου, με τους αστυνομικούς να τη ρωτούν για τις συνθήκες θανάτου του συζύγου της και κυρίως για τις αναφορές ενδεχόμενης υποβοηθούμενης ευθανασίας και παρουσία τρίτων σε αυτή. Η ίδια φέρεται να δήλωσε πως δεν βρισκόταν δίπλα του όταν άφησε την τελευταία του πνοή, ενώ όταν βρέθηκε δεν αντελήφθη την ύπαρξη κάποιας σύριγγας ή άλλου σκευάσματος που μπορεί να έκανε χρήση ο σύζυγός της.

Η κ. Γερολυμάτου φέρεται να επεσήμανε τη δύσκολη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται και την ταλαιπωρία των τελευταίων ημερών από την απώλεια του 63χρονου δημοσιογράφου, ενώ επιφυλάχθηκε να επανέλθει όταν μπορέσει, προκειμένου να δώσει λεπτομερέστερη κατάθεση. Σε δήλωσή της η σύζυγος του δημοσιογράφου είπε: «Ας σεβαστούν όλοι τον πόνο μου».

 

 

ΣΧΟΛΙΑ