Άγγελος Τσιγκρής: “Ο αυτισμός γιατρεύεται με την αγάπη…”

Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ (δικηγόρος και καθηγητής Εγκληματολιγίας) Άγγελος Τσιγκρής, έκανε την παρακάτω δήλωση:

“Η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, καθιερώθηκε το 2007 από τον ΟΗΕ και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για τις ανάγκες των αυτιστικών ατόμων, συμβάλλοντας στην αποδοχή και ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία.

Σκοπός της είναι να ενημερώσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τον αυτισμό και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την ομαλή ένταξη των αυτιστικών ατόμων στην κοινωνία.

Ο όρος «αυτισμός» προέρχεται ετυμολογικά από τη λέξη «εαυτός» και υποδηλώνει την απομόνωση ενός ατόμου στον εαυτό του. Ο αυτισμός, αποτελεί μια ισόβια, πολύπλοκη, εκ γενετής νευροαναπτυξιακή διαταραχή που συνήθως εκδηλώνεται στη φάση της ανάπτυξης.

Στο παρελθόν ο αυτισμός αποτελούσε μια σπάνια διαταραχή. Πρόσφατα όμως δεδομένα, φαίνεται να καταρρίπτουν αυτή τη διαπίστωση. Σε μελέτη του 2005, αναφέρεται ότι στις 10.000 γεννήσεις, 10-16 παιδιά θα φέρουν την τυπική διαταραχή, ενώ ένα ποσοστό 0.6% αναπτύσσει κάποια διαταραχή του φάσματος του αυτισμού.

Δυστυχώς, ο αυτισμός δεν γιατρεύεται, ωστόσο η επιστήμη έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο αυτισμός γιατρεύεται με την αγάπη”.

ΣΧΟΛΙΑ