Χριστουγεννιάτικη Συναυλία των Ανδρέα και Λουκά Αδαμόπουλου

O Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων διοργανώνει και φέτος τη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία των Ανδρέα και Λουκά Αδαμόπουλου, με τίτλο Χριστούγεννα: τα όπλα σωπάστε… ν’ ακουστούν οι ευχές. Make Christmas not war.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στις 8.30 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το μήνυμα της συναυλίας θα να είναι αφ’ ενός αντιπολεμικό και θα ακουστούν τραγούδια όπως τα  Bella ciao  (ιταλικό αντιστασιακό τραγούδι του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, βασισμένο στη μελωδία παλιού παραδοσιακού τραγουδιού και στίχους αγνώστου, Canzone arrabbiata  (Nino Rota-Lina Wertmüller), Happy Xmas -War is over  (John Lennon – Yoko Ono), Έχω δυο μάτια (Λουκάς Αδαμόπουλος),     Schindler’s list ( J. Williams και πρωτότυπους αγγλικούς στίχους Λουκά Αδαμόπουλου και αφ’ ετέρου εορταστικό με τραγούδια και κάλαντα από το Χριστουγεννιάτικο ρεπερτόριο: We wish you a merry Christmas ( παλιό παραδοσιακό Αγγλίας) Feliz Navidad (Puerto Rican – José Feliciano), White christmas (Irving Berlin) , Άγια Νύχτα (Franz Gruber-Joseph Mohr), Αρχιμηνιά κι Αρχιχρονιά (δημοτικό ευχητικό και εγκωμιαστικό τραγούδι)  καθώς και καινούργια τραγούδια, Χαίρε Μαρία κεχαριτωμένη (Λουκάς Αδαμόπουλος ), Make every day a Christmas day, Let’s pass it on, πάνω σε μελωδίες Ludwig Van Beethoven, & Johannes Brahms, αντίστοιχα, με πρωτότυπους Αγγλικούς στίχους  Λουκά Αδαμόπουλου.

XRISTOYGENNIATIKH SYNAYLIA1 ανδρεας 5,1

Η συναυλία είναι δομημένη για:

Φωνές solo
Αλίκη Ζαφείρη, Αντριάνα Λυκούρεση

Φωνητικό σύνολο
Σύγχρονου Ωδείου Πατρών
Guest
Ο μικρός Γιάννης Φωτακόπουλος

Βιολί
Γιώργος Ντούρης

Πιάνο
Ανδρέας Αδαμόπουλος

Ενορχηστρώσεις
Λουκά Αδαμόπουλου

Ψηφιακές κινούμενες εικόνες
Διονύση Μπούζου

Η διάθεση των θέσεων θα γίνεται από την Παρασκευή 14.12.2018 στο ταμείο του θεάτρου, με ώρες λειτουργίας 10:00-13:00 και 18:00-21:00. Δεν θα γίνονται κρατήσεις για την αποφυγή προβλημάτων.

ΣΧΟΛΙΑ