Κλειστό το χιονοδρομικό κέντρο στα Καλάβρυτα λόγω χιονοστιβάδας-Γκρέμισε πυλώνα (ΦΩΤΟ)

Αποκολλήθηκαν τεράστιοι όγκοι χιονιού

Νεότερη ενημέρωση 11.00′

Κλειστό, για τις επόμενες ημέρες, το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων καθώς καταρριφθείσα χιονοστιβάδα κατέστρεψε πυλώνα, του αναβατήρα «Στύγα».

Οπως αναφέρει ανακοίνωση του Χιονοδρομικού Κέντρου:

Κατά την σημερινή (πρωινή), προβλεπόμενη, διαδικασία, κατάρριψης χιονοστιβάδων που δημιουργήθηκαν από τις συνεχείς, εκτεταμένες και ακραίες  χιονοπτώσεις των τελευταίων ημερών, συνολικού ύψους 2,5 μέτρων, αποκολλήθηκαν τεράστιοι όγκοι χιονιού, σε μεγάλη έκταση, από την πλευρά της ‘Νεραιδόραχης’-‘ Στύγας’, οι οποίοι κατέστρεψαν ένα πυλώνα του αναβατήρα ‘Στύγα’ (τον υπ’ αριθμ. Νο  5), με συνέπεια, ο αναβατήρας αυτός, τουλάχιστον προσωρινά, να τεθεί, εκτός λειτουργίας.

Για λόγους ασφαλείας και προστασίας των εργαζομένων, των χιονοδρόμων και των επισκεπτών του Χιονοδρομικού μας Κέντρου και μέχρι να καταρριφθούν όλες οι χιονοστιβάδες, σε όλες τις πλευρές του βουνού, το Χιονοδρομικό μας Κέντρο, θα παραμείνει, κλειστό, για τις επόμενες ημέρες.

Η Διοίκηση του Χιονοδρομικού μας Κέντρου, ευχαριστεί το προσωπικό του Κέντρου, για τον άριστο επαγγελματισμό και την ετοιμότητα που επέδειξε, κατά την κατάρριψη της επικίνδυνης χιονοστιβάδας.

 

Πρώτη ενημέρωση 09.59΄

Χιονοστιβάδα δημιουργήθηκε σήμερα, στις 7.30 περίπου το πρωί, στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, προκαλώντας πρόβλημα στον πυλώνα 5 της Στύγας.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο θα παραμείνει κλειστό μέχρι να αποκατασταθούν οι βλάβες που προκάλεσε η χιονοστιβάδα.

Σημειώνεται ότι παρά το ότι στο χώρο του Χιονοδρομικού βρίσκονταν εκείνη την ώρα εργαζόμενοι, δεν τραυματίστηκε κανείς.

ΣΧΟΛΙΑ