Υπόθεση Ειρήνης Λαγούδη: «Μίλησαν» τα κινητά και η κόρη της[pics, vids]

Οι τελευταίες νύχτες και η άγνωστη εξομολόγηση της 44χρονης

 

Συνταρακτικά στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στην υπόθεση του θανάτου της αδικοχαμένης Ειρήνης Λαγούδη.

Συγκεκριμένα από την άρση απορρήτου φαίνεται να προκύπτει ότι το παράνομο ζευγάρι είχε βρεθεί στην Αθήνα λίγες μέρες πριν από το τραγικό συμβάν και συγκεκριμένα είχε περάσει μία νύχτα στο πάρκινγκ του νοσοκομείου του ΚΑΤ.

Ακόμα από τις τηλεφωνικές κλήσεις φαίνεται ότι η Ειρήνη Λαγούδη είχε προσπαθήσει επανειλημμένα να επικοινωνήσει με τον γιατρό αλλά εκείνος δεν απαντούσε στις κλήσεις της, ενώ είχε στείλει και γραπτό μήνυμα στον αδελφό της, στο οποίο ανέφερε ότι είχε μετανιώσει που επικοινώνησε με τη σύζυγό του.

Με τον ορθοπεδικό είχε επικοινωνήσει και ο αδελφός της 44χρονης το Σάββατο που χάθηκαν τα ίχνη της πάνω στην αγωνία του να την εντοπίσει, όπως αποδεικνύεται από την άρση του απορρήτου.

Ο γιατρός ο οποίος φέρεται να διατηρούσε σχέση με την Ειρήνη Λαγούδη υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή ότι δεν έχει ανάμειξη στο θάνατό της και ότι είναι «καθαρός».

Ο ίδιος φέρεται ότι έχει πει ακόμη στην κατάθεσή του, ότι μη έχοντας νέα από την Ειρήνη πήγε την επόμενη μέρα της εξαφάνισης στην περιοχή του Λούρου όπου συναντιόνταν, με σκοπό να την αναζητήσει αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Την ίδια ώρα η Αστυνομία δίνει μεγάλη βαρύτητα στη μαρτυρία της κόρης της 44χρονης χήρας.

Η κοπέλα φέρεται ότι έχει καταθέσει πως ένα 24ωρο πριν από το τραγικό συμβάν και ενώ η μητέρα της επέστρεφε στο Αγρίνιο από την Αθήνα, ήταν σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση και έκλαιγε συνεχώς, ενώ στις ερωτήσεις που της έκαναν απέδιδε τη στεναχώρια της σε «θέματα υγείας».

Ειρήνη Λαγούδη: Τι δείχνουν οι τοξικολογικές εξετάσεις

Οι τοξικολογικές εξετάσεις έχουν ολοκληρωθεί και σύμφωνα με τις διαρροές στο αίμα της 44χρονης βρέθηκε μικρή ποσότητα αλκοόλ, ουσία που εμπεριέχεται σε αντικαταθλιπτικά σκευάσματα αλλά και ανθρακυλαιμοσφαιρίνη.

Αρχικά οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για πολύ μεγάλη ποσότητα αλκοόλ στον οργανισμό της Ειρήνης Λαγούδη. Ωστόσο όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης Θεοδόσης Πάνου στην εκπομπή Τατιάνα Live η ποσότητα αυτή ήταν 0.40 δηλαδή σχεδόν αμελητέα και κάτω ακόμη και από το νόμιμο όριο. Η Ειρήνη δηλαδή δεν φαίνεται να ήταν μεθυσμένη.

Επιπλέον η ύπαρξη τόσο μικρής ποσότητας αλκοόλ μπορεί να έχει εμφανιστεί στον οργανισμό της, αν το σώμα της βρισκόταν σε σήψη κατά την λήψη του δείγματος, άρα σε κάθε περίπτωση δεν αρκεί για να οδηγήσει σε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα.

Για να υπολογιστεί πότε καταναλώθηκε το αλκοόλ θα πρέπει να γνωρίζουμε το είδος και την ποσότητα του ποτού. Την ίδια ώρα η παραγωγή αλκοόλ μπορεί να είναι συμβατή με την πρόοδο των πτωματικών φαινομένων, αν η νεκροτομή έγινε ενώ είχε ξεκινήσει η σήψη. Σε κάθε περίπτωση η ποσότητα αλκοόλ είναι πολύ μικρή.

Την ίδια ώρα στο αίμα της ανιχνεύτηκε ουσία που υπάρχει σε ηρεμιστικά – αντικαταθλιπτικά φάρμακα. Η οικογένεια της εξακολουθεί να θεωρεί ύποπτη τη συνταγογράφηση που έγινε στον ΑΜΚΑ της άτυχης γυναίκας και ζητά να πληροφορηθεί την ακριβή ουσία. Είναι πιθανόν η ουσία που βρέθηκε να σημαίνει ότι η Ειρήνη Λαγούδη απλώς ακολουθούσε την αγωγή που της συστήσει ο γιατρός της.

Όσο για την ουσία ανθρακυλαιμοσφαιρίνη η ύπαρξή της σε ποσοστό 60% στον οργανισμό της Ειρήνης Λαγούδη είναι απολύτως αναμενόμενη καθώς ο θάνατός της προκλήθηκε σε κάθε περίπτωση από δηλητηρίαση μετά από εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα.

Αυτοκτονία ή δολοφονία;

Σε πρώτη φάση λοιπόν, κανένα από τα τρία ευρήματα δεν επαρκεί για να εξαχθεί ασφαλές συμπέρασμα για το αν η Ειρήνη Λαγούδη αυτοκτόνησε με ανορθόδοξο ομολογουμένως τρόπο ή αν δολοφονήθηκε από άγνωστο δράστη. Σε λίγες ημέρες αναμένονται και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων που αναμένεται να ρίξουν περισσότερο φως στη «σκοτεινή» υπόθεση.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο ιατροδικαστής είχε αποφανθεί πως η Ειρήνη Λαγούδη έβαλε μόνη της τέλος στη ζωή της. Το σενάριο της αυτοκτονίας είχε υποστηρίξει με θέρμη και απόλυτη βεβαιότητα και πρώην τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας μετά την παραίτησή του.

Παρόλα αυτά η οικογένεια επιμένει ότι κάποιος σκότωσε την Ειρήνη με βάση και ευρήματα που έφερε στο φως η δεύτερη αυτοψία στο αυτοκίνητό της, αλλά και επειδή το κινητό της γυναίκας δεν βρέθηκε μέχρι τώρα.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Βασίλης Ταουξής μιλώντας στην εκπομπή Τατιάνα Live επέμενε ότι η Ειρήνη ήταν πιθανόν ναρκωμένη για να μην αντιδράσει την ώρα που μπήκε η φωτιά. Παράλληλα υπογράμμισε ότι η Ειρήνη Λαγούδη δεν έπινε ούτε «κοινωνικά».

Την ίδια ώρα ιατροδικαστής καλεσμένος της εκπομπής, Χαράλαμπος Κούτσης υποστήριξε ότι οι αυτοκτονίες με τη χρήση εύφλεκτου υλικού είναι «θάνατοι δήλωσης».  Και συνήθως συμβαίνουν μπροστά σε κοινό και όχι σε απομονωμένα μέρη.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι συγκεκριμένες ουσίες από αντικαταθλιπτικά/βαρβιτουρικά χάπια σε συνδυασμό με αλκοόλ μπορεί να προκαλέσουν απώλεια αισθήσεων. Το ίδιο ισχύει και για μεγάλη ποσότητα ηρεμιστικών που είναι επίσης συμβατή με απώλεια αισθήσεων.

Ξάδελφος Ειρήνης Λαγούδη: Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι δολοφονήθηκε

Την ίδια ώρα παραμένει μυστήριο τι έκανε το νεκρό διάστημα διάρκειας περίπου 5 ώρων πριν από τον θάνατό της καθώς δεν υπάρχει στίγμα από το κινητό της, παρα μόνο σκόρπιες μαρτυρίες.

Στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε και ο ξάδελφος της Ειρήνης Λαγούδη, αιματολόγος στο επάγγελμα. Ο ξάδελφος της 44χρονης σχολίασε τα στοιχεία που προέκυψαν από τις τοξικολογικές ενώ επανέλαβε ότι η οικογένεια πιστεύει ότι είναι δολοφονία.

«Ο προβληματισμός έχει τεθεί. Αναμενόμενο από τα ευρήματα είναι το μονοξείδιο του άνθρακα. Φάρμακο και αλκοόλ ωστόσο προβληματίζουν καθώς αυτός ο συνδυασμός μπορεί να είναι θανατηφόρος. Αλλά δεν μπορεί να επιτρέψει σε κάποιον να κάνει ενέργειες αφού τα πάρει.

 

ΣΧΟΛΙΑ