Τροχαίο Αίγιο: Ο 28χρονος είχε εμπλακεί σε καταδίωξη με αστυνομικούς

Τα στοιχεία δείχνουν ότι έτρεχε πολύ πάνω από το όριο όταν χτύπησε γιαγιά και εγγόνι

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με τον 28χρονο οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε γιαγιά και εγγόνι στο Αίγιο.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο ΑΝΤ1 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ο 28χρονος έχει ένα δικαστήριο που εκκρεμεί από το 2016 καθώς είχε εμπλακεί σε περιστατικό με καταδίωξη και σοβαρές κατηγορίες. Συγκεκριμένα δεν είχε σταματήσει σε μπλόκο που έκαναν αστυνομικοί στην Αθήνα. Τότε ξεκίνησε καταδίωξη κατά την οποία τραυματίστηκε και ένας αστυνομικός. Ο 28χρονος κατάφερε να ξεφύγει και συνελήφθη πολύ αργότερα.

Ακολούθησε μετά το συγκεκριμένο περιστατικό κατ’ οίκον έρευνα με τους αστυνομικούς να βρίσκουν ένα παράνομο όπλο και ναρκωτικές ουσίες. Είχε σχηματιστεί δικογραφία η οποία παραμένει ακόμα μετέωρη.

Παράλληλα ο ΑΝΤ1 μετέδωσε πως αυτόπτης μάρτυρας της μοιραίας παράσυρσης ακολούθησε το αυτοκίνητο του δράστη και μόλις κατάφερε να το φτάσει, αφού ο οδηγός του το ακινητοποίησε μπούκαρε στην κυριολεξία μέσα και τον ρώτησε τι έχει κάνει.

Του απαντά «Τι έκανα;». Τότε σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, ο 28χρονος βγήκε τότε από το αυτοκίνητο του και άρχισε να χορεύει, για να του αποδείξει ότι δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ. Τότε κοιτάει τα θύματα, καταλαβαίνει τι έχει κάνει και μπαίνει στο αυτοκίνητο και φεύγει.

Από το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 προκύπτει ότι έτρεχε με 145 χιλιόμετρα την ώρα με όριο τα 50 αφού οδηγούσε ήταν σε κατοικημένη περιοχή. Πάτησε φρένο μετά τη μοιραία πρόσκρουση και αφοί είχε χτυπήσει την γιαγιά και το εγγονάκι της. Εκσφενδόνισε μάλιστα το μωρό 20 μέτρα μακριά.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις θα δείξουν αν ο 28χρονος είχε καταναλώσει αλκοόλ πριν το δυστύχημα.

Ο μηχανολόγος πραγματογνώμονας Θωμάς Χόνδρος επιβεβαίωσε μιλώντας στον Alpha ότι ο 28χρονος οδηγούσε με υψηλή ταχύτητα. « Από τα πρώτα ευρήματα συμπεραίνεται ότι η ταχύτητα του αυτοκινήτου ήταν υψηλή. Το ατύχημα έγινε κάτω από πινακίδα ορίου ταχύτητας 50 χιλιομέτρων την ώρα στην είσοδο του οικισμού. Σημειώθηκε εκτροπή του αυτοκινήτου σε στροφή λόγω της υψηλής ταχύτητας και η παράσυρση επί του πεζοδρομίου της γιαγιάς και του ενός έτους εγγονού της».

ΣΧΟΛΙΑ