Το Πανεπιστήμιο Πατρών τιμά τη μνήμη των ηρώων του Πολυτεχνείου

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων

Το Πανεπιστήμιο Πατρών τιμά την επέτειο της μνήμης των ηρώων του Πολυτεχνείου. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πρύτανις Βενετσάνας Κυριαζοπούλου:

«17 Νοέμβρη 2019

46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

46 χρόνια μνήμης και εγρήγορσης

Καθένας από μας κάνει  τους στοχασμούς του, ερμηνεύει τα γεγονότα εκείνης  της εποχής,  επικαιροποιεί  στα δεδομένα  της σημερινής  κοινωνίας και της  Πανεπιστημιακής κοινότητας και πορεύεται.

Η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του Πανεπιστημίου είναι αυτονόητη υποχρέωση όλων των μελών του και αποκλειστική  ευθύνη της Διοίκησής του.

Η βία σε οποιαδήποτε μορφή της, δεν έχει καμία θέση στα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019, ώρα 12.00:

Έκθεση Υλικού από το αρχείο της Πάτρας, της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και Τιμητική εκδήλωση στο ισόγειο του κεντρικού κτιρίου Διοίκησης από το Σύλλογο Εργαζομένων του Πανεπιστημίου Πατρών.

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019:

Δεν θα λειτουργήσουν οι Διοικητικές Υπηρεσίες και Γραμματείες του Ιδρύματος.

Δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα, εργαστηριακές, κλινικές, φροντιστηριακές ασκήσεις και εκπαιδευτικές ασκήσεις υπαίθρου, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας να συμμετέχουν στις σχετικές εκδηλώσεις.

Η Πρύτανις, Καθηγήτρια Βενετσάνα Ε. Κυριαζοπούλου, θα παραστεί στην επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Ηρώων Πολυτεχνείου & Δημοκρατίας και στην παλαιά Ασφάλεια Πατρών.»

ΣΧΟΛΙΑ