Το ΚΕΘΕΑ Οξυγόνο στην Πάτρα προσαρμόζεται σε συνθήκες κορωνοϊού

Πως θα προσφέρει βοήθεια με τις υπηρεσίες του

Εν μέσω πανδημίας το ΚΕΘΕΑ Οξυγόνο στην Πάτρα θα συνεχίσει να δίνει ανάσα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, προσαρμάζοντας την λειτουργία του, στους κανόνες που θα πρέπει να τηρηθούν για την ασφάλεια όλων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή του ΚΕΘΕΑ Οξυγόνο: «Η πανδημία του κορονοϊού μπορεί να πλήξει πιο σκληρά ανθρώπους με πρόβλημα χρήσης ή εξάρτησης από ουσίες, για λόγους που συνδέονται τόσο με τη γενική κατάσταση της υγείας τους όσο και με τον κοινωνικό τους αποκλεισμό.

Άλλωστε, οι ίδιες οι πρακτικές και οι συνθήκες χρήσης ουσιών -ενέσιμα, ενδορρινικά ή από το στόμα- μπορεί να αυξήσουν την πιθανότητα μετάδοσης του ιού.

Τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε είναι σημαντικό, παρά τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας ή αυτο-περιορισμού, οι άνθρωποι που έχουν, προσωπικά ή οικογενειακά, ανάγκη από βοήθεια για θέματα εξάρτησης, να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένες υπηρεσίες.

Το ΚΕΘΕΑ έχει προσαρμόσει τη λειτουργία του, ώστε να συνεχίζει να προσφέρει βοήθεια, διασφαλίζοντας συγχρόνως την προστασία της δημόσιας υγείας, των εξυπηρετούμενων και των εργαζομένων του.

Το ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ στην Πάτρα προσπαθώντας να ανταποκριθεί στις πρωτόγνωρες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε συνεχίζει να υποστηρίζει τους συνανθρώπους μας με προβλήματα χρήσης ουσιών ή εξαρτητικές συμπεριφορές καθώς και τις οικογένειές τους.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο συνεχίζει τη λειτουργία του, τηρώντας αυστηρά μέτρα πρόληψης τα οποία έχουν ληφθεί σε όλες τις υπηρεσίες υγείας, παρέχει υπηρεσίες σε ατομικό επίπεδο μόνο ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Παράλληλα υπάρχει συνεχής επικοινωνία και δικτύωση με άλλους φορείς της πόλης μας, όπως η κοινωνική υπηρεσία των φυλακών Αγ. Στεφάνου ή ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, προκειμένου να συντονίζουμε από κοινού δράσεις υποστήριξης των συνανθρώπων που έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας.

Η επικοινωνία με το ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ μπορεί να γίνει καθημερινά από τις 8πμ-4μμ στο τηλέφωνο 2610343400 καθώς και μέσω του email [email protected]

Δυνατότητα επικοινωνίας επίσης υπάρχει στο 1145, τη Γραμμή Βοήθειας για τις εξαρτήσεις, καθημερινές 9πμ.-5μμ και στην ηλεκτρονική της διεύθυνση: ithakihe[email protected]

Οι αξίες της υπευθυνότητας και της συλλογικότητας που διέπουν την φιλοσοφία του ΚΕΘΕΑ, αυτές τις ώρες περισσότερο από ποτέ, γίνονται πρωτεύουσες στην κοινωνία και αυτό επιτρέπει σε όλους μας να ελπίζουμε στο καλύτερο».

ΣΧΟΛΙΑ