Συνταγές για βόμβες από Αγγελική και Ξηρό

«Πρωταγωνίστρια» στις προπαρασκευαστικές ενέργειες και τις συνεννοήσεις μεταξύ των μελών της οργάνωσης η 22χρονη Αιγιώτισσα

Κωδικοποιημένα μηνύματα, οδηγίες και… συνταγές για την παρασκευή βομβών, αλλά και ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τις προετοιμασίες της εφαρμογής του σχεδίου «Γοργοπόταμος» που στόχευε στην απελευθέρωση των φυλακισμένων μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς από τον Κορυδαλλό συμπεριλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία που έχει συνταχθεί για την υπόθεση.

«Πρωταγωνίστρια» στις προπαρασκευαστικές ενέργειες της επιχείρησης και τις συνεννοήσεις μεταξύ των μελών της οργάνωσης, όπως φαίνεται στα ντοκουμέντα που παρουσιάζει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής», αναδεικνύεται η Αγγελική Σπυροπούλου, η οποία συνελήφθη πριν από μία εβδομάδα στην εξοχική κατοικία του Χρήστου Τσάκαλου στη Σαλαμίνα. Ακόμη έξι άτομα πιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μεταξύ των οποίων ο 39χρονος «Ιάσονας» που θεωρείται κορυφαίο στέλεχος της Συνωμοσίας. «Με τη σύλληψη της 22χρονης Αγγελικής Σπυροπούλου και του 39χρονου »Ιάσονα» γράφτηκε ο επίλογος του σχεδίου «Γοργοπόταμος» και έκλεισε ένας κύκλος της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», υποστηρίζουν στο «Εθνος της Κυριακής» υψηλόβαθμα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, που πρωταγωνίστησαν στο μπαράζ συλλήψεων.

«Οι δύο βασικοί παίχτες των Πυρήνων που κινούσαν τα νήματα έξω από τις φυλακές και σε συνεργασία με τα φυλακισμένα μέλη της οργάνωσης, βρίσκονται πλέον υπό κράτηση. Δεν έχουν μείνει έξω παρά μόνο περιφερειακά μέλη», ισχυρίστηκε η ίδια πηγή, προσθέτοντας ότι «το γεγονός ότι η Αγγελική διέμενε κρυπτόμενη στο εξοχικό του Χρήστου Τσάκαλου, οίκημα που σίγουρα θα έψαχνε η ΕΛ.ΑΣ., μαρτυρά την ένδεια υποστηρικτών -αν όχι μελών- των Πυρήνων της Φωτιάς».

Οι σημειώσεις της 22χρονης φοιτήτριας, αλλά και τα 200 περίπου χειρόγραφα μηνύματά της που είχαν «διαβάθμιση», όπως «για τον Χρήστο μόνο» ή «προς όλους», αποκαλύπτουν ανάγλυφα όλες τις κινήσεις της για την προετοιμασία του σχεδίου της απόδρασης. Πέρα από την ενημέρωση και τις οδηγίες προς τον «πυρήνα φυλακής», η Αγγελική Σπυροπούλου φρόντιζε να κρατάει αναλυτικές σημειώσεις για τις «δουλειές». Στον ίδιο πίνακα προσθέτει «ραντεβού για λεφτά, νοίκιασμα προσωρινού Κ3 για μαγείρεμα, να τσεκάρω εναλλακτικές διαδρομές, εντατικά μαθήματα οδήγησης, να πηγαίνω στο μαλ…», αναφερόμενη στον Χριστόδουλο Ξηρό που βρισκόταν στο σπίτι της Αναβύσσου.

ΣΧΟΛΙΑ